Картопляний рулет з фаршем у духовці - чудова альтернатива дерунам

Мало хто любить готувати деруни, оскільки доводиться тривалий час стояти біля плити. Ми знайшли вихід з цієї ситуації і пропонуємо вам приготувати один великий дерун з начинкою з м'яса в духовці, передають Патріоти України.

Деякі скажуть, але ж це вже не дерун. Нехай буде так, тоді це дуже смачна страва з картоплі і м'яса. У будь-якому випадку, ми гарантуємо, вам сподобається.

Необхідні продукти:

  • 5 штук картоплі
  • 400 грамів фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 курячих яйця
  • 3 зубчики часнику
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 3 столові ложки сметани
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія

Починаємо приготування:

  1. Картоплю очищаємо і натираємо на тертці. Одну цибулину очистити і також натираємо на тертці. Підготовлені продукти кладемо в миску, додаємо курячі яйця, трохи рослинної олії, сметану, подрібнений часник, борошно, сіль і перець. Все перемішуємо.
  2. На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо тісто, розподіляємо його. Відправляємо картопляний корж в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин.
  3. Цибулину нарізаємо дрібними шматочками, подрібнюємо зелень (за бажанням).
  4. Фарш солимо і перчимо до смаку, додаємо зелень і цибулю. Все добре перемішуємо.
  5. Дістаємо корж і акуратно перекладаємо на рушник, а потім згортаємо в рулетик. У такому вигляді даємо трохи охолонути, потім розгортаємо і зверху викладаємо м'ясну начинку, розподіляємо. І щільно згортаємо в рулет.
  6. Заготівлю перекладаємо на деко з пергаментним папером, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. потім фольгу знімаємо і випікаємо рулет ще 10-15 хвилин. Змащуємо його зверху сметаною, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...