
Мало хто любить готувати деруни, оскільки доводиться тривалий час
стояти біля плити. Ми знайшли вихід з цієї ситуації і пропонуємо вам
приготувати один великий дерун з начинкою з м'яса в духовці, передають Патріоти України.
Деякі
скажуть, але ж це вже не дерун. Нехай буде так, тоді це дуже смачна
страва з картоплі і м'яса. У будь-якому випадку, ми гарантуємо, вам
сподобається.
Необхідні продукти:
- 5 штук картоплі
- 400 грамів фаршу
- 2 цибулини
- 2 курячих яйця
- 3 зубчики часнику
- 3 столові ложки пшеничного борошна
- 3 столові ложки сметани
- сіль, перець за смаком
- рослинна олія
Починаємо приготування:
- Картоплю
очищаємо і натираємо на тертці. Одну цибулину очистити і також
натираємо на тертці. Підготовлені продукти кладемо в миску, додаємо
курячі яйця, трохи рослинної олії, сметану, подрібнений часник, борошно,
сіль і перець. Все перемішуємо.
- На деко кладемо пергаментний
папір і викладаємо тісто, розподіляємо його. Відправляємо картопляний
корж в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20
хвилин.
- Цибулину нарізаємо дрібними шматочками, подрібнюємо зелень (за бажанням).
- Фарш солимо і перчимо до смаку, додаємо зелень і цибулю. Все добре перемішуємо.
- Дістаємо
корж і акуратно перекладаємо на рушник, а потім згортаємо в рулетик. У
такому вигляді даємо трохи охолонути, потім розгортаємо і зверху
викладаємо м'ясну начинку, розподіляємо. І щільно згортаємо в рулет.
- Заготівлю
перекладаємо на деко з пергаментним папером, накриваємо фольгою і
відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. потім
фольгу знімаємо і випікаємо рулет ще 10-15 хвилин. Змащуємо його зверху
сметаною, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...