Картопляний рулет з фаршем у духовці - чудова альтернатива дерунам

Мало хто любить готувати деруни, оскільки доводиться тривалий час стояти біля плити. Ми знайшли вихід з цієї ситуації і пропонуємо вам приготувати один великий дерун з начинкою з м'яса в духовці, передають Патріоти України.

Деякі скажуть, але ж це вже не дерун. Нехай буде так, тоді це дуже смачна страва з картоплі і м'яса. У будь-якому випадку, ми гарантуємо, вам сподобається.

Необхідні продукти:

  • 5 штук картоплі
  • 400 грамів фаршу
  • 2 цибулини
  • 2 курячих яйця
  • 3 зубчики часнику
  • 3 столові ложки пшеничного борошна
  • 3 столові ложки сметани
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія

Починаємо приготування:

  1. Картоплю очищаємо і натираємо на тертці. Одну цибулину очистити і також натираємо на тертці. Підготовлені продукти кладемо в миску, додаємо курячі яйця, трохи рослинної олії, сметану, подрібнений часник, борошно, сіль і перець. Все перемішуємо.
  2. На деко кладемо пергаментний папір і викладаємо тісто, розподіляємо його. Відправляємо картопляний корж в духовку, розігріту до 200 градусів. Випікаємо протягом 15-20 хвилин.
  3. Цибулину нарізаємо дрібними шматочками, подрібнюємо зелень (за бажанням).
  4. Фарш солимо і перчимо до смаку, додаємо зелень і цибулю. Все добре перемішуємо.
  5. Дістаємо корж і акуратно перекладаємо на рушник, а потім згортаємо в рулетик. У такому вигляді даємо трохи охолонути, потім розгортаємо і зверху викладаємо м'ясну начинку, розподіляємо. І щільно згортаємо в рулет.
  6. Заготівлю перекладаємо на деко з пергаментним папером, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. потім фольгу знімаємо і випікаємо рулет ще 10-15 хвилин. Змащуємо його зверху сметаною, нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...

А ви це знали? Чи можна варити суп на воді з-під крана - несподівана відповідь експертів

субота, 20 квітень 2024, 6:56

Якщо одні господині сміливо використовують воду з-під крана для приготування страв чи напоїв, то інші готують лише на фільтрованій чи бутильованій воді. Та що робити, коли немає можливості фільтрувати воду чи купити бутильовану? ТСН розповідає, чи безп...