Картоплю потрібно зберігати правильно: Як зробити так, щоб вона не згнила і не засохла

Важливо не тільки виростити хороший урожай картоплі, але також вчасно викопати її і правильно зберігати. Тоді вона не згниє та збереже високі смакові якості. Про секрети зберігання картоплі розповів Telegram-канал "уДачне місце", передають Патріоти України.

Картоплю потрібно своєчасно викопати у серпні-вересні, у суху та теплу погоду (не в спеку). Перед закладкою на постійну "зимівлю" бульби потрібно потримати у темному приміщенні з температурою 12-18 градусів протягом кількох тижнів.

Зберігати бульби постійно необхідно у темному, сухому та прохолодному місці з температурою повітря +2+4 градуси. Обов'язковою умовою є вентиляція. Картоплю краще зберігати окремо від інших овочів, хіба що буряк стане для неї хорошим сусідом.

Важливо також захистити картоплю від гризунів. Відлякати їх допоможуть ультразвукові пастки або нафталін, сушені трави (м'ята, полин), які потрібно розкласти на підлозі сховища. Захистити бульби від грибка допоможе препарат Фітоспорин.

Перед закладкою врожаю приміщення потрібно продезінфікувати. Для цього можна використовувати сірчані шашки. І підготувати тару для зберігання. Це можуть бути ящики, мішки, корзини.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...