
Важливо не тільки виростити хороший урожай картоплі, але також вчасно викопати її і правильно зберігати. Тоді вона не згниє та збереже високі смакові якості. Про секрети зберігання картоплі розповів Telegram-канал "уДачне місце", передають Патріоти України.
Картоплю потрібно своєчасно викопати у серпні-вересні, у суху та теплу погоду (не в спеку). Перед закладкою на постійну "зимівлю" бульби потрібно потримати у темному приміщенні з температурою 12-18 градусів протягом кількох тижнів.
Зберігати бульби постійно необхідно у темному, сухому та прохолодному місці з температурою повітря +2+4 градуси. Обов'язковою умовою є вентиляція. Картоплю краще зберігати окремо від інших овочів, хіба що буряк стане для неї хорошим сусідом.
Важливо також захистити картоплю від гризунів. Відлякати їх допоможуть ультразвукові пастки або нафталін, сушені трави (м'ята, полин), які потрібно розкласти на підлозі сховища. Захистити бульби від грибка допоможе препарат Фітоспорин.
Перед закладкою врожаю приміщення потрібно продезінфікувати. Для цього можна використовувати сірчані шашки. І підготувати тару для зберігання. Це можуть бути ящики, мішки, корзини.
Макарони давно стали важливою частиною середземноморської дієти, яку вважають однією з найкорисніших у світі. Попри популярність білкових дієт, експерти наголошують: вуглеводи, зокрема паста, необхідні для енергії, гарного самопочуття та відчуття ситос...
Капучино - смачний молочний напій, але після ситної трапези він може викликати дискомфорт та здуття живота, особливо у людей з непереносимістю лактози. Молоко в напої уповільнює травлення і зменшує стимулюючий ефект кофеїну на шлункову кислоту та жовч,...