Про полуницю можна розповідати вічно, адже, мабуть, нема тих, хто до неї байдужий. В кожного господаря свої секрети вирощування цієї ягоди. Своїми лайфхаками рекордного урожаю поділилась фермерка Юлія, передають Патріоти України.
«Перше, що потрібно — підготувати землю перед посадкою полуниці. Ми вносили перепрілий навоз 1 відро на квадратний метр. Через 2 тижні можна вже садити. В перший рік полуниця завжди дає більше вусів, ніж ягід. На наступний рік кущ буде вдвічі більшим та даватиме вже більше ягід. А вуса треба буде обрізати на самому початку.
Важливо знати, що для кожної культури є рослини, які можуть пригнічувати інших, бо залишають після себе в землі свої виділення. Є культури, які жадібно забирають з землі весь азот та інші елементи. А деякі рослини мають спільних шкідників та хвороби. Хто пригнічує полуницю? Гарбуз, соняшник, кукурудза, огірки. Вони поглинають азот. Тому, якщо вам доводиться садити полуницю після них, треба внести в ґрунт більше компосту або перепрілого гною. Після картоплі в землі залишається багато личинок хруща, а це серйозна небезпека для полуниці. В такому випадку, лунки й коріння необхідно обробити перед посадкою. Мало того, картопля та морква залишають після себе речовини, які гальмують ріст. Тому, в такий рік посадки полуниця будуть рости повільніше".
А ось салат, за словами господарки, залишає в ґрунті після себе речовину, за рахунок чого кущі швидко йдуть у ріст і розростаються.
«Огірки діють за тим же принципом, тільки з'їдають багато азоту, — додає Юлія. — Петрушка, селера, щавель, горох, боби, кущова квасоля, редис — взагалі ідеальний варіант».
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...