
Кава без кофеїну стає дедалі популярнішою серед тих, хто хоче насолоджуватися смаком напою, але уникнути збуджувального ефекту кофеїну. Але чи справді вона безпечна і корисна для здоров’я? І які наслідки можуть бути від регулярного вживання такої кави, передають Патріоти України.
Що таке кава без кофеїну?
Це кава, з якої спеціальними методами вилучають більшість кофеїну — зазвичай близько 97%. Вона зберігає аромат і смак, але не викликає типового для кофеїну збудження.
Переваги кави без кофеїну
Можливі ризики
Деякі методи декофеїнізації використовують хімічні розчинники, які залишаються у каві у слідових кількостях. Хоча сучасні технології мінімізують цей ризик, людям з алергіями або особливою чутливістю слід бути обережними. Крім того, надмірне вживання кави без кофеїну може викликати проблеми з травленням у деяких людей.
Що буде, якщо пити каву без кофеїну щодня?
Вживання 1-2 чашок безкофеїнової кави на день зазвичай безпечне і може бути навіть корисним. Однак надмірне вживання не рекомендоване — як і з будь-яким продуктом, важлива помірність. Також варто обирати якісні марки, які застосовують безпечні методи декофеїнізації.
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...
За даними Science in Poland, до 15 тисяч людей щороку помирають від захворювань печінки - часто через те, що патології розвиваються непомітно роками. Однак орган подає перші сигнали набагато раніше, зокрема вранці, передають Патріоти України. Фахівці п...