Кава буде як у кав'ярні! Смак напою покращить секретний інгредієнт

Кава у кав'ярні, як правило, в рази смачніша за домашню. Однак вона дорого коштує і не завжди є можливість потішити себе смачним напоєм. Його можна приготувати вдома - без кавоварки, але з секретним інгредієнтом, передають Патріоти України.

Щоб приготувати міцну та насичену каву, вам знадобиться турка та наступні інгредієнти:

  • 2 ч. л. свіжомеленої зернової кави;
  • 150 мл води:
  • дрібка солі;
  • цукор та молоко за смаком;

Насипте в турку каву і додайте кілька кристаликів солі - цей інгредієнт потрібний для балансування смаку, але не повинен перебивати його, тому важливо не переборщити.

Додайте цукор і влийте воду – вона має бути холодною. Якщо хочете, щоб напій вийшов міцнішим, буде достатньо 100 мл

Поставте турку на плиту та увімкніть вогонь. Потрібно дочекатися моменту, коли почне підніматися пінка. Зменште вогонь, а коли на напої з'явиться шапочка з піни, відставте на 20 секунд, щоб вона опустилася. Знову поставте турку на вогонь і зніміть - це потрібно повторити тричі.

Відставте турку і збризніть напій холодною водою, щоб піна осіла. Витримайте кілька хвилин, після чого налийте каву у чашки. Їх попередньо потрібно ошпарити окропом. Готово, смачного!

Як приготувати каву з молоком

Молоко не можна відразу додавати до кави, щоб швидше охолодити її. Потрібно почекати, поки напій настоїться і тоді влити молоко. При цьому важливо, щоб воно не було холодним - підігрійте і тоді додайте в чашку.

Розставлено крапки над "і": Експерти пояснили, чи варто вимикати Wi-Fi-роутер на ніч

четвер, 25 грудень 2025, 23:10

Домогосподарства, які намагаються зекономити на рахунках за електроенергію, попередили, що вимикати Wi-Fi-роутер на ніч - не найкраща ідея. Експерти пояснюють, що така "економія" може обернутися повільнішим інтернетом, додатковими витратами та навіть р...

Чому грибний суп може гірчити

четвер, 25 грудень 2025, 19:06

Найчастіше причина не в якості грибів, а в надмірному смаженні, особливо сушених білих грибів. Легке підрум’янення може зробити суп гірким, оскільки гіркота переходить у бульйон, передають Патріоти України.