Кава може захистити від хвороб серця: Вчені оприлюднили несподівані результати досліджень

Вживання кави може знизити ризик смерті від хвороб серця на 17%. Допомогти можуть усього три чашки напою на день, передають Патріоти України.

Науковці з університету Земельвейса в Будапешті досліджували зв'язок між звичкою пити каву й частотою серцевих нападів і інсультів.

Якщо порівнювати з людьми, які взагалі не вживають кави, то ризик інсульту знижується на 21%.

"Наші результати показують, що регулярне вживання кави нешкідливе, оскільки навіть щоденне споживання не було пов'язано з несприятливими серцево-судинними наслідками і загальною смертністю після спостереження протягом 10-15 років. Окрім цього, від 0,5 до трьох чашок кави на день були незалежно пов'язані з нижчим ризиком інсульту, смерті від серцево-судинних захворювань і смерті з будь-яких інших причин", - каже кардіолог Юдід Сімон.

Порівняно з учасниками, які не пили каву регулярно, люди, які щодня вживали цей напій, мали здоровіший розмір серця. Також орган краще функціонував.

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...