Нове дослідження свідчить, що кава здатна зменшити ймовірність розвитку цукрового діабету 2 типу, але лише за умови, що її вживають без додавання цукру, передають Патріоти України.
У рамках одного з досліджень, у якому взяли участь майже 290 тисяч людей, близько 13 тисяч з них зіткнулися з цим захворюванням, повідомляє Daily Mail.
Вчені встановили, що ті, хто пив каву без добавок, знижували ризик розвитку діабету 2 типу на 10% за кожну чашку на день. Схожу користь отримували й любителі кави з додаванням молока.
Однак, якщо в каву додавали цукор, ефект зменшувався вдвічі – ризик знижувався всього на 5% за умови додавання однієї чайної ложки цукру в чашку.
Раніше було відомо, що вживання кави сприяє меншому набору ваги з віком, що, своєю чергою, також зменшує ймовірність розвитку діабету 2 типу. Крім того, кофеїн і рослинні сполуки, що містяться в напої, мають протизапальну дію, що позитивно впливає на профілактику захворювання.
Кава з цукром, що має високу калорійність, не дає відчуття насичення, як це робить їжа. В результаті людина не зменшує кількість споживаних калорій внаслідок вживання інших продуктів, що може негативно позначитися на вазі та загальному стані організму.
Також з'ясувалося, що використання штучних підсолоджувачів зменшує здатність кави захищати від діабету. Зокрема, з їх додаванням ризик виникнення захворювання зменшувався всього на 7% на кожну чашку.
"Кава справді може знизити ймовірність розвитку діабету, однак додавання цукру або підсолоджувачів значно послаблює цей ефект. Вивчення різниці у способах споживання дозволила нам глибше зрозуміти вплив кави на здоров'я", – зазначив керівник дослідження доктор Маттіас Хенн.
Тож незалежно від того, чому ви надаєте перевагу – чаю чи каві, краще відмовитися від цукру в напоях. Він містить порожні калорії, які сприяють зайвій вазі та підвищують ризик супутніх захворювань.
Мангó зазвичай асоціюється з тропічними смузі або десертами, однак цей фрукт заслуговує на набагато більше. Дослідження підтверджують: регулярне вживання манго позитивно впливає на роботу серця та судин, допомагає знизити артеріальний тиск і рівень хол...
Антиоксиданти - це природні сполуки, які нейтралізують вільні радикали, захищаючи наші клітини від пошкоджень. Надлишок вільних радикалів може спричинити запалення, передчасне старіння та розвиток хронічних хвороб, таких як серцево-судинні захворювання...