
Ми приготували для вас рецепт справді культової страви грузинської кухні. Скуштувавши поєднання топленого сиру з яйцем та гарячим хрумким коржем одного разу, ви готуватимете цю страву постійно, зазначають Патріоти України
Інгредієнти на дві порці
- Борошно пшеничне – 300 г
- Вода – 100 мл
- Молоко – 100 мл
- Яйця – 2 шт.
- Сир "Адигейський" – 150 г
- Сир "Сулугуні" – 150 г
- Масло – 50 г
- Олія – 30 мл
- Цукор – 1 ч. л.
- Сіль – пів чайної ложки
- Сухі дріжджі – 5 г
Спосіб приготування
- Змішайте у мисці молоко з водою й додайте 2 столові ложки просіяної муки, дріжджі і також перемішайте. Залишіть на 15 хвилин.
- Додайте сіль й поступово засипайте борошно. Викладіть тісто на стіл й замішуйте руками 5 хвилин.
- Покладіть тісто в суху миску, накрийте рушником і залишіть на 40 хвилин.
- Додайте олії й добре вимісіть тісто 7-10 хвилин, якщо воно липне, то додавати муки не потрібно. Розділіть його на дві однакові кульки, щоб вийшло дві порції страви.
- Натріть сири на крупній терці, можете до них додати прянощі.
- Розкатайте тісто, щоб воно було товщиною приблизно пів сантиметра. Розкладіть з його країв трохи сиру і закрутіть краї, щоб вийшла форма човника.
- Висипте сир у центр човника й випікайте у духовці 20 хвилин при температурі 220 градусів. Витягніть, вибийте у центр яйце й поставте у духовку ще на 5-7 хвилин.
- Смачного!
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...