Хачапурі по-аджарськи - простий рецепт традиційної грузинської випічки

Ми приготували для вас рецепт справді культової страви грузинської кухні. Скуштувавши поєднання топленого сиру з яйцем та гарячим хрумким коржем одного разу, ви готуватимете цю страву постійно, зазначають Патріоти України

Інгредієнти на дві порці

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир "Адигейський" – 150 г
  • Сир "Сулугуні" – 150 г
  • Масло – 50 г
  • Олія – 30 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – пів чайної ложки
  • Сухі дріжджі – 5 г

Спосіб приготування

  1. Змішайте у мисці молоко з водою й додайте 2 столові ложки просіяної муки, дріжджі і також перемішайте. Залишіть на 15 хвилин.
  2. Додайте сіль й поступово засипайте борошно. Викладіть тісто на стіл й замішуйте руками 5 хвилин.
  3. Покладіть тісто в суху миску, накрийте рушником і залишіть на 40 хвилин.
  4. Додайте олії й добре вимісіть тісто 7-10 хвилин, якщо воно липне, то додавати муки не потрібно. Розділіть його на дві однакові кульки, щоб вийшло дві порції страви.
  5. Натріть сири на крупній терці, можете до них додати прянощі.
  6. Розкатайте тісто, щоб воно було товщиною приблизно пів сантиметра. Розкладіть з його країв трохи сиру і закрутіть краї, щоб вийшла форма човника.
  7. Висипте сир у центр човника й випікайте у духовці 20 хвилин при температурі 220 градусів. Витягніть, вибийте у центр яйце й поставте у духовку ще на 5-7 хвилин.
  8. Смачного!

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...