Хачапурі по-аджарськи - простий рецепт традиційної грузинської випічки

Ми приготували для вас рецепт справді культової страви грузинської кухні. Скуштувавши поєднання топленого сиру з яйцем та гарячим хрумким коржем одного разу, ви готуватимете цю страву постійно, зазначають Патріоти України

Інгредієнти на дві порці

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир "Адигейський" – 150 г
  • Сир "Сулугуні" – 150 г
  • Масло – 50 г
  • Олія – 30 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – пів чайної ложки
  • Сухі дріжджі – 5 г

Спосіб приготування

  1. Змішайте у мисці молоко з водою й додайте 2 столові ложки просіяної муки, дріжджі і також перемішайте. Залишіть на 15 хвилин.
  2. Додайте сіль й поступово засипайте борошно. Викладіть тісто на стіл й замішуйте руками 5 хвилин.
  3. Покладіть тісто в суху миску, накрийте рушником і залишіть на 40 хвилин.
  4. Додайте олії й добре вимісіть тісто 7-10 хвилин, якщо воно липне, то додавати муки не потрібно. Розділіть його на дві однакові кульки, щоб вийшло дві порції страви.
  5. Натріть сири на крупній терці, можете до них додати прянощі.
  6. Розкатайте тісто, щоб воно було товщиною приблизно пів сантиметра. Розкладіть з його країв трохи сиру і закрутіть краї, щоб вийшла форма човника.
  7. Висипте сир у центр човника й випікайте у духовці 20 хвилин при температурі 220 градусів. Витягніть, вибийте у центр яйце й поставте у духовку ще на 5-7 хвилин.
  8. Смачного!

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Є секрет! Як приготувати буряк для вінегрету, щоб він став вдвічі смачнішим

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:09

В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...