Хачапурі по-аджарськи - простий рецепт традиційної грузинської випічки

Ми приготували для вас рецепт справді культової страви грузинської кухні. Скуштувавши поєднання топленого сиру з яйцем та гарячим хрумким коржем одного разу, ви готуватимете цю страву постійно, зазначають Патріоти України

Інгредієнти на дві порці

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Вода – 100 мл
  • Молоко – 100 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Сир "Адигейський" – 150 г
  • Сир "Сулугуні" – 150 г
  • Масло – 50 г
  • Олія – 30 мл
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – пів чайної ложки
  • Сухі дріжджі – 5 г

Спосіб приготування

  1. Змішайте у мисці молоко з водою й додайте 2 столові ложки просіяної муки, дріжджі і також перемішайте. Залишіть на 15 хвилин.
  2. Додайте сіль й поступово засипайте борошно. Викладіть тісто на стіл й замішуйте руками 5 хвилин.
  3. Покладіть тісто в суху миску, накрийте рушником і залишіть на 40 хвилин.
  4. Додайте олії й добре вимісіть тісто 7-10 хвилин, якщо воно липне, то додавати муки не потрібно. Розділіть його на дві однакові кульки, щоб вийшло дві порції страви.
  5. Натріть сири на крупній терці, можете до них додати прянощі.
  6. Розкатайте тісто, щоб воно було товщиною приблизно пів сантиметра. Розкладіть з його країв трохи сиру і закрутіть краї, щоб вийшла форма човника.
  7. Висипте сир у центр човника й випікайте у духовці 20 хвилин при температурі 220 градусів. Витягніть, вибийте у центр яйце й поставте у духовку ще на 5-7 хвилин.
  8. Смачного!

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...