Характер людини за кольором: Що про вас розкажуть відтінки, які ви не любите

Існує поширена думка про те, що, дізнавшись улюблений колір людини, можна зрозуміти, яка особистість перед вами знаходиться, передають Патріоти України

Зазвичай класифікація досить банальна: якщо людина віддає перевагу яскравим, кричущим кольорам – вона високо збудлива, експресивна і дуже емоційна. Люди, які оточують себе спокійними, пастельними відтінками чомусь автоматично зараховуються до когорти спокійних і умиротворених.

Насправді можна знайти свій дзен в будь-якому кольорі. І заперечувати, що колірні переваги можуть наблизити вас до розгадки характеру людини, не варто.

Але це не означає, що промовистими можуть бути лише улюблені кольори. Главред розповість, що говорить про людину колір, який їй не подобається.

Багато що про характер людини може розповісти колір, який здається йому самим не привабливим. Він може уникати його усвідомлено з естетичних міркувань, або ж виключати зі свого оточення, покладаючись на особливості характеру.

Дослідник Кей Сі Джонс наводить у своїй книзі Fortune Telling. Book of Colors (Передбачення долі. Книга кольорів) наводить таку класифікацію:

Рожевий колір не люблять люди по натурі зухвалі і амбітні. Він обмежує їх уяву, так як навіває на них якщо не тугу, то підозріле умиротворення, при якому функціонувати таким особистостям в звичному режимі стає вкрай складно.

Пурпурних відтінків уникають відмінні планувальники, які, втім, прагнуть уникати проблем, замість того, щоб йти до їх вирішення. Емоційні пориви чужі для таких особистостей.

Червоний зі свого життя виключають невпевнені в собі люди, які ніколи не пхають голову в петлю. Вони гостро потребують спокою і болісно реагують навіть на найменші зміни в їх звичному затишному маленькому світі.

Жовтий колір нервує практичних, важких на підйом людей. Легковажність, яку для них символізують жовті відтінки, насторожує і навіть лякає їх. Зі свого повільного і розміреного життя вони виключають його, як щось абсолютно чужорідне.

Блакитні відтінки насторожують "самотніх вовків" - замкнутих, зовні беземоційних і потайливих особистостей з глибоким внутрішнім світом. Який, втім, не дано побачити практично нікому. Кумедна особливість - в роботі такі люди до дідька розсіяні.

Помаранчевий - заборонений колір для тих, хто боїться критики і некомфортно себе почуває практично з усіма в цьому світі, за винятком вузького кола найближчих друзів. Велике скупчення народу і їх оціночне судження навіває таким особистостям цілком відчутну паніку.

Зелений колір - табу для запальних і волелюбних людей, які люблять зміни і з легкою зневагою ставляться до суспільних норм. Навіть якщо їх жага до протесту виходить за рамки пристойності.

Відтінки синього не приваблюють людей від природи тривожних і неспокійних. Однак гірше синього кольору для таких особистостей – рамки і умовності. Вони готові на будь-які дурниці, аби довести світові, що лише вони обирають, як грати в гру під назвою Життя.

Фіолетовий не подобається холеричним реалістам, які далекі від творчих і душевних поривів. Або, принаймні, живуть, пригнічуючи в собі це, тому що бояться здатися слабкими і наївними.

Чорного кольору уникають люди довірливі і по натурі оптимістичні. Для них чорний – синонім страху в будь-яких його проявах, він заважає їм закривати очі на проблеми навколишньої дійсності.

Сірий не до душі мінливим особистостям, який постійно знаходяться в пошуку – себе, нових знайомств, захоплень і пригод. Нейтральність сірих відтінків нагадує їм, що одного разу їм все ж доведеться зупинитися. І це лякає їх найбільше.

Білий колір навіває тугу і зневіру на тих, хто в хаосі і гармидері відчуває себе, як риба у воді. Чим більше безладу в житті цих людей, тим їм комфортніше. Вони живуть навіть не одним днем, а одним моментом. В якому для білого просто немає місця.

Всього дві ночі недосипання змушують нас відчувати себе старшими на роки! Що показали дослідження

середа, 24 квітень 2024, 18:54

Завдяки дослідженням вчені виявили, що всього лише дві ночі недосипання змушують людину почуватися на понад чотири роки старшою, ніж вона є насправді, передають Патріоти України. Відповідно до результатів дослідження, що були опубліковані в журналі Pr...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, як ви реагуєте на виклики долі

середа, 24 квітень 2024, 18:12

Справжня сутність людини розкривається у складних та стресових ситуацій. Іноді ми й самі дивуємося, своїм вчинкам у складні життєві моменти, хтось може проявляти неймовірну сміливість, а хтось може несподівано зрадити, передають Патріоти України. Проп...