Хімчистка не знадобиться! Ось як правильно випрати зимову куртку в домашніх умовах

Спочатку варто уважно прочитати інформацію, яку надає виробник. Як правило, всі корисні рекомендації вказані на бирці, прикріпленій до виробу. Там же написано, з якого матеріалу зроблена ваша куртка. Верх зазвичай виготовляється із синтетики, яка забезпечує захист від впливу зовнішнього середовища, передають Патріоти України.

Як випрати зимову куртку, щоб не збився синтепон

Головні правила:

  • Не рекомендується використовувати порошок. Рідкі мийні засоби більше підходять для цієї мети та захищають наповнювач від деформації.
  • Якщо на вашій куртці є натуральне хутро, його можна відстебнути перед пранням або акуратно розчесати після нього, а також під час того, як річ висихатиме.
  • Перевірте кишені. Якщо раптом ви виявите в них дірки, їх потрібно зашити перед пранням, щоб запобігти випаданню наповнювача.
  • Куртку рекомендується застебнути перед пранням, а капюшон відстебнути, щоб уникнути деформації під час прання.

Перед початком прання пуховика рекомендується вивернути його навиворіт і помістити в пральну машину. Для запобігання скручування пуху під час прання можна додати в барабан кілька спеціальних м’ячиків.

Миючий засіб слід додати до спеціального отвору пральної машини, дотримуючись інструкції за кількістю, та вибрати делікатний режим прання з температурою не вище 30 градусів. Якщо можливо, рекомендується використовувати додаткове полоскання, щоб ретельно видалити залишки засобу.

Віджим слід встановити лише на рівні 400-600. Великі обороти можуть сприяти виходу наповнювача зі швів.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...