Хліб залишатиметься свіжим до тижня, якщо зберігати його з одним простим інгредієнтом із холодильника

Ви виймаєте з пакету буханку, а вона вже тверда, немов цеглина? Цей лайфхак допоможе вам позбутися проблеми: достатньо покласти в пакет зі хлібом кілька стебел селери - і він залишиться м’яким і пухким до семи днів, передають Патріоти України.

Чому це працює?

Селера містить близько 95 % води. Коли ви кладете її в пакет поруч із хлібом, частина вологи поступово випаровується і насичує повітря всередині, перешкоджаючи висиханню та черствінню скоринки.

Як правильно зберігати:

  1. Наріжте 2–3 невеликі стебла селери й покладіть їх у пакет із хлібом (верх і низ пакета).
  2. Щільно зафіксуйте пакет та зберігайте його в темному прохолодному місці (шафа, комора), подалі від духовки чи обігрівачів.
  3. Заміну селери варто проводити раз на 3–4 дні, щоб максимально підтримувати вологість.

За тиждень хліб залишається пухким, наче щойно випеченим. Перевірений спосіб від господині та перевірений мільйонами господинь у всьому світі!

Розставлено крапки над "і": Лікар-дієтолог розповів, чи корисні насправді соління

неділя, 5 жовтень 2025, 13:05

Існує декілька методів консервування та зберігання продуктів, щодо яких часто можна почути неточні визначення. Маринування здійснюється із оцтом або іншою кислотою (наприклад, лимонним соком); соління - лише з додаванням солі (без оцту й іншої кислоти)...

Один секретний інгредієнт у каві зупиняє старіння - лікар із Гарварду дав рецепт

неділя, 5 жовтень 2025, 12:30

Хочете зробити свою ранкову каву не лише смачною, а й корисною для здоров’я? Гастроентеролог, випускник Гарварду доктор Саурабх Сеті розповів, що всього дрібка кориці може перетворити звичайну каву на справжній 2еліксир молодості", передають Патріоти У...