Хоч до борщу, хоч до чаю! Рецепт смачного часникового хліба - виходить дуже м'яким, повітряним, ароматним і з хрусткою скоринкою

Давно помітили, як тільки в будинку з'являється аромат випічки з духовки, чекай гостей! І сьогодні саме такий рецепт, часниковий хліб з цікавим способом приготування! Та ще й додамо трохи сиру, для смачної скоринки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

тісто:

  • дріжджі пресовані 15 грамів (1,5 ч. лож. сухих)
  • молоко 250 мл.
  • яйце 1 шт.
  • вершкове масло 70 грамів
  • сіль 1 ч. лож.
  • цукор 1 ч. лож.
  • борошно 500 грамів

начинка:

  • вершкове масло-2-3 ст. лож.
  • часник 2 зуб.
  • сухий кріп 1 ч. лож.
  • сир 100 грамів

Приготування

1. До борошна додаємо цукор, тепле молоко і розкришити дріжджі. Злегка перемішаємо і дамо настоятися нашій швидкій опарі хвилин 10-12 (все залежить від ваших дріжджів).

2. Додаємо яйце по краях сіль і замішуємо тісто, спочатку ложкою, а як тільки тісто збирається в кулю, додаємо вершкове масло і далі замішуємо вже руками. Не забивайте тісто борошном, воно має вийти липке маслянисте. Накриваємо плівкою і залишаємо для підйому приблизно на годину.

3. Насипавши на стіл трохи борошна, викладаємо тісто, обминаємо і ділимо на десять заготовок. Округляємо і нехай відпочинуть на столі хвилин 10 (під плівкою), після чого ножицями робимо по п'ять надрізів зверху і перекладаємо все на лист, який необхідно змастити вершковим маслом і посипати борошном.

4. Сумішшю жовтка та молока добре змазуємо всі булочки.

5. Друга помазка дуже ароматна, розтоплене масло, подрібнений часник і сухий кріп, все гарне перемішуємо і проходимо сумішшю по кожній булочці.

6. Сир нарізаємо на невеликі шматочки і вставляємо в кожен надріз булочки.

7. Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 10-15. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Хліб виходить дуже м'яким, повітряним. Ароматний і з хрусткою скоринкою! Хоч до борщу, хоч до чаю!

Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео рецепті.

Приємного апетиту!

Є нюанси! Як правильно квасити капусту, щоб вона довго зберігалась

понеділок, 15 грудень 2025, 7:45

Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...

Народні прикмети на 15 грудня. Що треба зробити на Стефанів день, а чого варто уникати, аби не втратити здоров'я

понеділок, 15 грудень 2025, 7:09

Православне свято 15 грудня за новим календарем (28 грудня за старим) - день пам'яті святителя Стефана, сповідника і архієпископа Сурозького, і Собор кримських святих. У народі - Стефанів день. За юліанським календарем - день пам'яті святого Авакума, о...