Хоч до борщу, хоч до чаю! Рецепт смачного часникового хліба - виходить дуже м'яким, повітряним, ароматним і з хрусткою скоринкою

Давно помітили, як тільки в будинку з'являється аромат випічки з духовки, чекай гостей! І сьогодні саме такий рецепт, часниковий хліб з цікавим способом приготування! Та ще й додамо трохи сиру, для смачної скоринки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти

тісто:

  • дріжджі пресовані 15 грамів (1,5 ч. лож. сухих)
  • молоко 250 мл.
  • яйце 1 шт.
  • вершкове масло 70 грамів
  • сіль 1 ч. лож.
  • цукор 1 ч. лож.
  • борошно 500 грамів

начинка:

  • вершкове масло-2-3 ст. лож.
  • часник 2 зуб.
  • сухий кріп 1 ч. лож.
  • сир 100 грамів

Приготування

1. До борошна додаємо цукор, тепле молоко і розкришити дріжджі. Злегка перемішаємо і дамо настоятися нашій швидкій опарі хвилин 10-12 (все залежить від ваших дріжджів).

2. Додаємо яйце по краях сіль і замішуємо тісто, спочатку ложкою, а як тільки тісто збирається в кулю, додаємо вершкове масло і далі замішуємо вже руками. Не забивайте тісто борошном, воно має вийти липке маслянисте. Накриваємо плівкою і залишаємо для підйому приблизно на годину.

3. Насипавши на стіл трохи борошна, викладаємо тісто, обминаємо і ділимо на десять заготовок. Округляємо і нехай відпочинуть на столі хвилин 10 (під плівкою), після чого ножицями робимо по п'ять надрізів зверху і перекладаємо все на лист, який необхідно змастити вершковим маслом і посипати борошном.

4. Сумішшю жовтка та молока добре змазуємо всі булочки.

5. Друга помазка дуже ароматна, розтоплене масло, подрібнений часник і сухий кріп, все гарне перемішуємо і проходимо сумішшю по кожній булочці.

6. Сир нарізаємо на невеликі шматочки і вставляємо в кожен надріз булочки.

7. Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 10-15. Орієнтуйтеся на свою духовку.

Хліб виходить дуже м'яким, повітряним. Ароматний і з хрусткою скоринкою! Хоч до борщу, хоч до чаю!

Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео рецепті.

Приємного апетиту!

Без тертя і мийки: Як за 5 хвилин очистити витяжку від багаторічного жиру

субота, 2 серпень 2025, 13:05

Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...

Бережіться! Ці звичні речі у спальні можуть викликати рак і гормональні збої, - експерт із Гарварду

субота, 2 серпень 2025, 11:56

Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...