Давно помітили, як тільки в будинку з'являється аромат випічки з духовки, чекай гостей! І сьогодні саме такий рецепт, часниковий хліб з цікавим способом приготування! Та ще й додамо трохи сиру, для смачної скоринки, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Інгредієнти
тісто:
начинка:
Приготування
1. До борошна додаємо цукор, тепле молоко і розкришити дріжджі. Злегка перемішаємо і дамо настоятися нашій швидкій опарі хвилин 10-12 (все залежить від ваших дріжджів).
2. Додаємо яйце по краях сіль і замішуємо тісто, спочатку ложкою, а як тільки тісто збирається в кулю, додаємо вершкове масло і далі замішуємо вже руками. Не забивайте тісто борошном, воно має вийти липке маслянисте. Накриваємо плівкою і залишаємо для підйому приблизно на годину.
3. Насипавши на стіл трохи борошна, викладаємо тісто, обминаємо і ділимо на десять заготовок. Округляємо і нехай відпочинуть на столі хвилин 10 (під плівкою), після чого ножицями робимо по п'ять надрізів зверху і перекладаємо все на лист, який необхідно змастити вершковим маслом і посипати борошном.
4. Сумішшю жовтка та молока добре змазуємо всі булочки.
5. Друга помазка дуже ароматна, розтоплене масло, подрібнений часник і сухий кріп, все гарне перемішуємо і проходимо сумішшю по кожній булочці.
6. Сир нарізаємо на невеликі шматочки і вставляємо в кожен надріз булочки.
7. Випікаємо при температурі 180 градусів, хвилин 10-15. Орієнтуйтеся на свою духовку.
Хліб виходить дуже м'яким, повітряним. Ароматний і з хрусткою скоринкою! Хоч до борщу, хоч до чаю!
Подробиці приготування можна подивитися в короткому відео рецепті.
Приємного апетиту!
Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...
Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...