
Секрет довгого життя може ховатися у вашому харчуванні. Доктор Тадеуш Олещук стверджує, що п’ять простих і доступних продуктів реально підтримують здоров’я і можуть уповільнити процес старіння, передають Патріоти України
Серед них:
Буряк — багатий клітковиною, підтримує корисні бактерії кишечника, зміцнює імунітет і знижує ризик запальних процесів. Його можна вживати у салатах або у вигляді карпаччо з оливковою олією та горіхами.
Квашена капуста — натуральний пробіотик, який зміцнює кишечник та регулює травлення.
Кефір — корисний для кишківника, особливо якщо він виготовлений з молока корів, що паслися на лузі, бо містить справжні бактерії та добре засвоюваний кальцій.
Грецкі горіхи— джерело омега-3 жирних кислот, необхідних для роботи мозку і нервової системи. Горсть щодня підтримує розумову активність.
Овочі, багаті клітковиною (селер, броколі, цвітна капуста, цибуля) — їх потрібно ретельно пережовувати, щоб стимулювати травлення та сигналізувати мозку про насичення.
Доктор Олещук додає, що для довголіття важливі також омега-3 жирні кислоти та вітамін D3, які підтримують імунітет та знижують запальні процеси в організмі.
Включення цих простих продуктів у щоденний раціон не потребує радикальних змін, але може суттєво покращити здоров’я, енергію та довголіття.
Додавання риби до раціону є одним із найефективніших способів підтримати здоров’я серцево-судинної та нервової систем. Проте, як зазначають дієтологи, не всі види риби однаково корисні. Деякі містять вищі дози необхідних поживних речовин, як-от омега-3...
Приємне передчуття від подорожі може зіпсувати одна проста неприємність - неправильно вибране місце в літаку. Але як не помилитись, резервуючи за собою сидіння, передають Патріоти України. Видання Express звернулось до тревел-експертів з питанням, яке ...