
Секрет довгого життя може ховатися у вашому харчуванні. Доктор Тадеуш Олещук стверджує, що п’ять простих і доступних продуктів реально підтримують здоров’я і можуть уповільнити процес старіння, передають Патріоти України
Серед них:
Буряк — багатий клітковиною, підтримує корисні бактерії кишечника, зміцнює імунітет і знижує ризик запальних процесів. Його можна вживати у салатах або у вигляді карпаччо з оливковою олією та горіхами.
Квашена капуста — натуральний пробіотик, який зміцнює кишечник та регулює травлення.
Кефір — корисний для кишківника, особливо якщо він виготовлений з молока корів, що паслися на лузі, бо містить справжні бактерії та добре засвоюваний кальцій.
Грецкі горіхи— джерело омега-3 жирних кислот, необхідних для роботи мозку і нервової системи. Горсть щодня підтримує розумову активність.
Овочі, багаті клітковиною (селер, броколі, цвітна капуста, цибуля) — їх потрібно ретельно пережовувати, щоб стимулювати травлення та сигналізувати мозку про насичення.
Доктор Олещук додає, що для довголіття важливі також омега-3 жирні кислоти та вітамін D3, які підтримують імунітет та знижують запальні процеси в організмі.
Включення цих простих продуктів у щоденний раціон не потребує радикальних змін, але може суттєво покращити здоров’я, енергію та довголіття.
Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...
Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...