Хочете жити довго та бути здоровими? Включіть ці продукти в раціон вже сьогодні

Секрет довгого життя може ховатися у вашому харчуванні. Доктор Тадеуш Олещук стверджує, що п’ять простих і доступних продуктів реально підтримують здоров’я і можуть уповільнити процес старіння, передають Патріоти України

Серед них:

Буряк — багатий клітковиною, підтримує корисні бактерії кишечника, зміцнює імунітет і знижує ризик запальних процесів. Його можна вживати у салатах або у вигляді карпаччо з оливковою олією та горіхами.

Квашена капуста — натуральний пробіотик, який зміцнює кишечник та регулює травлення.

Кефір — корисний для кишківника, особливо якщо він виготовлений з молока корів, що паслися на лузі, бо містить справжні бактерії та добре засвоюваний кальцій.

Грецкі горіхи— джерело омега-3 жирних кислот, необхідних для роботи мозку і нервової системи. Горсть щодня підтримує розумову активність.

Овочі, багаті клітковиною (селер, броколі, цвітна капуста, цибуля) — їх потрібно ретельно пережовувати, щоб стимулювати травлення та сигналізувати мозку про насичення.

Доктор Олещук додає, що для довголіття важливі також омега-3 жирні кислоти та вітамін D3, які підтримують імунітет та знижують запальні процеси в організмі.

Включення цих простих продуктів у щоденний раціон не потребує радикальних змін, але може суттєво покращити здоров’я, енергію та довголіття.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...