Холодна кава буде без гіркоти: Просто додайте один несподіваний інгредієнт - не молоко

Багато хто з нас не уявляє свій день без чашки кави, а спекотна погода - чудовий привід насолодитися освіжаючим холодним напоєм з кофеїном. Зазвичай ми додаємо молоко або ванільний сироп, щоб пом’якшити гіркоту кави, але існує й інший цікавий спосіб зробити холодну каву смачнішою, передають Патріоти України.

На TikTok набирає популярності рецепт, в якому бариста поєднує каву з колою. Звучить незвично, але цей дует допомагає збалансувати гіркоту та кислотність напою, додаючи йому легку солодкість і освіжаючу газованість.

Авторка рецепту, Олександра Емануель, поділилася враженнями: «Це бульбашковий, солодкий, освіжаючий напій — тепер це мій улюблений спосіб пити каву». Варто зазначити, що у 2017 році в Японії навіть офіційно випустили кавово-колу у банках, яка стала популярною в автоматах.

Ідея поєднувати каву з газованими напоями — не нова. Наприклад, у Нью-Йорку ще з 1895 року існує бренд Manhattan Special, що поєднує еспресо, содову воду та цукровий сироп у пляшках.

Щоб приготувати каву з колою вдома, налийте у склянку лід, заповніть наполовину колою, додайте подвійний еспресо або розчинну каву, а також трохи молока за смаком і ретельно перемішайте. Для ще більшого освіження додайте скибочку лайма або спробуйте ароматизовану колу — вишневу чи ванільну.

Якщо хочете перетворити напій на десерт, додайте кульку ванільного морозива — отримаєте смачний кавовий флоат. Такий незвичний, але смачний лайфхак може стати вашим новим улюбленим напоєм цього літа!

Небезпечні! Ветеринарка назвала породу собак, які не контролюють агресію

понеділок, 27 жовтень 2025, 23:41

Ветеринарка закликала уникати кількох порід собак, незважаючи на нещодавнє зростання їх популярності. Вона навіть назвала представників однієї з них "невротичними психопатами", передають Патріоти України. У суперечливому відео в TikTok, яке переглянули...

А ви це знали? Скільки можна зберігати бензин у каністрі

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:30

Українські водії дедалі частіше створюють резерви пального - через ризик перебоїв із постачанням, можливе зростання цін або надзвичайні ситуації. Проте не всі знають, як довго бензин у каністрі залишається придатним і коли він може нашкодити двигуну, п...