Холодна ложка, рушник, лід, хліб: Як врятувати жирний суп, бульйон та рагу

Супи вміють готувати всі, проте, дуже часто вони виходять занадто жирними. Для того, щоб врятувати суп від жиру, кулінари радять спробувати декілька простих лайфхаків, наприклад, у жирний суп покласти шматок хліба або кубики льоду, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz ділиться 5 найкращими способами, які допоможуть видалити більшу частину жиру з супу, рагу та бульйону.

Глечик

Охолоджений суп перелийте в глечик або соусник, залиште на декілька хвилин і знову вилийте назад у каструлю. Більшість жиру залишиться на стінках посуду і страва буде не жирною.

Будь-який хліб

У жирний суп викладіть скибочки хліба, але так, щоб він не потонув, трохи придавіть його ложкою. Весь жир убереться в хліб.

Металевий ополоник або холодна ложка

Покладіть ложку або ополоник у морозилку, після опускайте в суп і жир сам "підійде" до ложки, це потрібно зробити декілька разів, щоб весь жир зник.

Лід

У жирну страву покладіть декілька кубиків льоду. Після цього жир навколо льоду збереться у великі краплі, потім зберіть їх ложкою.

Рушник та лід

Кубики льоду можна загорнути в чистий кухонний рушник і поводіть по поверхні супу. Лід притягне жир. Замість рушника можна використовувати щільні паперові рушники.

Ідеальний компот із сухофруктів: Скільки часу його варити?

субота, 27 грудень 2025, 13:05

Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...

Під забороною! Кому слід обмежити яйця

субота, 27 грудень 2025, 12:45

Кому слід обмежити яйця, передають Патріоти України.