Хрустка цибулька надає смак шашлику: Ніжна риба в кисло-солодкому маринаді (рецепт)

Принадність цього рецепта полягає в тому, що смажену рибу в маринаді не потрібно додатково піддавати тепловій обробці. А хрустка цибулька надає готовому соусу смак шашлик, передають Патріоти України.

Для смаженої риби

  • Риба (хек) — 1,5 кг
  • Борошно пшеничне (для панірування риби) — 1 склянка
  • Масло рослинне (для обсмажування риби) — 150 мл

Для маринаду

  • Вода (холодна кип'ячена; місткість склянки — 250 мл) — 1 склянка
  • Соус томатний (соус зі шматочками овочів; місткість банки — 500 мл;) — 1 банка
  • Масло рослинне — 1 склянка
  • Цукор — 1 склянка
  • Оцет (6% винний) — 100 мл
  • Сіль (чайна ложка з гіркою) — 1 ч. ложка
  • Цибуля біла (велика) — 2 шт

Приготування

  1. Рибу чистимо і нарізаємо шматочками товщиною в півтора сантиметра. Не солимо!
  2. Паніруємо рибу в борошні й обсмажуємо на середньому вогні з додаванням рослинної олії до готовності на середньому вогні.
  3. Нарізаємо цибулю на чотири частини та шаткуємо не дуже товстими пластинками.
  4. Готову рибу складаємо в каструлю і пересипаємо шари риби нашаткованою цибулею.
  5. Для маринаду змішати в місткості: 1 склянку холодної кип'яченої води, 500 мл томатного соусу зі шматочками овочів, 1 склянка олії, 1 склянка цукру, 100 мл 6% винного оцту та 1 чайна ложка з гіркою солі.
  6. Збиваємо маринад блендером до отримання однорідної емульсії протягом 30 секунд.
  7. Заливаємо рибу з цибулею отриманим маринадом. Можна додати пару лаврових листочків.
  8. Накриваємо каструлю кришкою і відправляємо для маринування рибу в холодильник на 5 годин.
  9. Ось такою смачною і насиченою вийшла наша маринована риба! Спробуйте приготувати, і ви анітрохи про це не пошкодуєте!

Смачно подавати таку рибу з відварною картоплею! Приємного апетиту!

Ось і весь рецепт! Звичайно, маринування риби забирає якийсь час, і почекати, безумовно, доведеться. Але зате який результат! Дуже смачна риба в кисло-солодкому маринаді, від якої відірватися просто неможливо! А сам маринад який смачний! А цибулька! Ви будете смакувати та насолоджуватися кожним з'їденим шматочком

Джерело: UkrMedia

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...

Психологи радять для перезавантаження: Якщо на душі дуже важко – повторюйте собі ці фрази

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:40

Можливо, ви зараз переживаєте хворобливе розлучення або зраду, може бути, зруйнувалися ваші плани, пов'язані із заробітком, бізнесом, переїздом. Може просто накотила зелена туга, і все довкола здається безпросвітним. Буває, що перед вами розкинулася чо...