Хрусткі огірки на зиму: Старовинний і перевірений рецепт

Хрусткі мариновані огірочки - це так смачно, особливо взимку. Цим рецептам вже багато років, і кожна господиня може спробувати приготувати ідеальну закуску до столу.

Цей рецепт хрустких маринованих огірків на зиму без стерилізації дуже простий. Огірочки заливаються окропом один раз, а далі вже закочуються, що економить час їх приготування.

Огірки на зиму без стерилізації - рецепт

Інгредієнти дані на одну 3-х літрову банку.

Для приготування хрустких маринованих огірків на зиму без стерилізації:

  • огірки - 2 кг;
  • листя смородини - 5 шт.;
  • листя вишні - 5-8 шт.;
  • листя хрону - 2 шт.;
  • перець горошком - 7-8 шт.;
  • гірчичний порошок або насіння гірчиці - 1 ч. л.;
  • часник - 4-5 зубчиків;
  • гострий перець - 6-7 кілець;
  • сіль - 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор - 1 ст. л. без гірки;
  • парасолька кропу - 2 шт.;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • лимонна кислота - 1 ч.л. з невеликою гіркою.

Огірки замочити на 5-6 годин у холодній воді. Потім вимити і обрізати носики з двох сторін огірочків.

У банку кладемо столову ложку, для того щоб банку не лопнула (ложка забирає на себе частину температури води) і наливаємо окріп (приблизно 1 стакан), трясемо банку, щоб окріп розподілився по стінках банки по всьому периметру, потім занурюємо вже прогріту банку в тазик з окропом і прокручуємо її, щоб всі стінки обдалися окропом.

Банку виймаємо з окропу - вона готова до закочування.

На дно банки викласти листя хрону, кілька листочків смородини і вишні, 1 парасольку кропу, 1 лавровий лист.

Зубчики часнику нарізати на пластини і помістити в банку, додати гострий перчик за смаком і перець горошком.

Заповнити підготовлені банки огірками, викладаючи їх щільно один до одного. В огірки насипати 1 чайну ложку гірчичного порошку або насіння гірчиці (гірчиця допоможе продезінфікувати огірочки).

Поверх огірків викласти 1 парасольку кропу, 1 лавровий лист, що залишилися листя смородини і вишні.

Залити огірки окропом, прикрити зверху кришками для закачування (кришки попередньо треба прокип'ятити протягом декількох хвилин) і залишити прогріватися на 25-30 хвилин.

Потім воду вилити через друшляк, щоб не втратити перчик і часник. Потім засипати прямо в банку (на 3-х літрову банку):

  • 2 столові ложки з гіркою солі,
  • 1 столову ложку без гірки цукру,
  • 1 чайну ложку з невеликою гіркою лимонної кислоти.

Залити повністю вміст банки окропом, закатати кришкою, перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.

Хрусткі мариновані огірки, приготовані на зиму без стерилізації, спокійно зберігаються в умовах міської квартири.

Любов чи ілюзія? ТОП-10 ознак, що ви просто не підходите одне одному

четвер, 28 серпень 2025, 18:13

Стосунки рідко бувають схожими на роман із кіно, передають Патріоти України. Спочатку — емоції, пристрасть і «метелики в животі», але з часом реальність оголює глибші речі. Іноді ми намагаємось переконати себе, що все добре, хоча насправді ознаки розри...

Гель для душу під забороною? Те, що він робить із шкірою, вас здивує

четвер, 28 серпень 2025, 17:12

Щоденний душ для більшості з нас - звична справа. Але якщо ви щоранку користуєтесь ароматним гелем для душу, це може завдати шкоди вашій шкірі. Дерматологи попереджають: надмірне використання агресивних засобів руйнує природний захисний бар’єр, висушує...