Хрусткі огірки на зиму: Старовинний і перевірений рецепт

Хрусткі мариновані огірочки - це так смачно, особливо взимку. Цим рецептам вже багато років, і кожна господиня може спробувати приготувати ідеальну закуску до столу.

Цей рецепт хрустких маринованих огірків на зиму без стерилізації дуже простий. Огірочки заливаються окропом один раз, а далі вже закочуються, що економить час їх приготування.

Огірки на зиму без стерилізації - рецепт

Інгредієнти дані на одну 3-х літрову банку.

Для приготування хрустких маринованих огірків на зиму без стерилізації:

  • огірки - 2 кг;
  • листя смородини - 5 шт.;
  • листя вишні - 5-8 шт.;
  • листя хрону - 2 шт.;
  • перець горошком - 7-8 шт.;
  • гірчичний порошок або насіння гірчиці - 1 ч. л.;
  • часник - 4-5 зубчиків;
  • гострий перець - 6-7 кілець;
  • сіль - 2 ст. л. з гіркою;
  • цукор - 1 ст. л. без гірки;
  • парасолька кропу - 2 шт.;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • лимонна кислота - 1 ч.л. з невеликою гіркою.

Огірки замочити на 5-6 годин у холодній воді. Потім вимити і обрізати носики з двох сторін огірочків.

У банку кладемо столову ложку, для того щоб банку не лопнула (ложка забирає на себе частину температури води) і наливаємо окріп (приблизно 1 стакан), трясемо банку, щоб окріп розподілився по стінках банки по всьому периметру, потім занурюємо вже прогріту банку в тазик з окропом і прокручуємо її, щоб всі стінки обдалися окропом.

Банку виймаємо з окропу - вона готова до закочування.

На дно банки викласти листя хрону, кілька листочків смородини і вишні, 1 парасольку кропу, 1 лавровий лист.

Зубчики часнику нарізати на пластини і помістити в банку, додати гострий перчик за смаком і перець горошком.

Заповнити підготовлені банки огірками, викладаючи їх щільно один до одного. В огірки насипати 1 чайну ложку гірчичного порошку або насіння гірчиці (гірчиця допоможе продезінфікувати огірочки).

Поверх огірків викласти 1 парасольку кропу, 1 лавровий лист, що залишилися листя смородини і вишні.

Залити огірки окропом, прикрити зверху кришками для закачування (кришки попередньо треба прокип'ятити протягом декількох хвилин) і залишити прогріватися на 25-30 хвилин.

Потім воду вилити через друшляк, щоб не втратити перчик і часник. Потім засипати прямо в банку (на 3-х літрову банку):

  • 2 столові ложки з гіркою солі,
  • 1 столову ложку без гірки цукру,
  • 1 чайну ложку з невеликою гіркою лимонної кислоти.

Залити повністю вміст банки окропом, закатати кришкою, перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.

Хрусткі мариновані огірки, приготовані на зиму без стерилізації, спокійно зберігаються в умовах міської квартири.

А ви це знали? На які запитання патрульних водії можуть не відповідати

неділя, 19 січень 2025, 8:50

На дорогах водії часто зустрічаються з різними запитаннями від патрульних. Деякі з них можуть здаватися дивними, а інколи навіть викликати сумніви. Експерти нагадали, що водіям важливо знати свої права у таких ситуаціях. Про це пише "Автотема", передаю...

Це може здивувати! Що викликає почуття постійної втоми

неділя, 19 січень 2025, 8:43

Почуття втоми може бути пов’язано з різними факторами, починаючи від поганого сну і закінчуючи проблемами психічного чи фізичного здоров’я, передають Патріоти України. Не дивно, що втома може негативно вплинути на ваше самопочуття та інші аспекти вашог...