Хвилювання марні? Біла піна під час смаження курки - ось що це насправді означає

Курятина - одне з найпопулярніших м’яс. Її смажать майже щодня, але багато хто помічає білу піну, яка з’являється на сковороді під час приготування. Дехто вважає, що це ознака неякісного м’яса чи залишків антибіотиків. Насправді ж причин для паніки немає, передають Патріоти України.

Біла піна утворюється через природний процес денатурації білків.

Під дією високої температури білкові молекули руйнуються та з’єднуються з вологою, утворюючи піну. Аналогічне явище можна спостерігати під час варіння бульйону, коли на поверхні з’являється шар піни. Фахівці запевняють: якщо курка свіжа, то біла піна абсолютно безпечна. Проте завжди варто звертати увагу на якість м’яса:

  • свіже куряче м’ясо має рожевий колір і майже нейтральний запах;
  • зіпсоване стає сірим, липким і має різкий неприємний запах.

Все просто! Як без хімії змусити штучну ялинку пахнути, наче справжня

п’ятниця, 19 грудень 2025, 12:45

Штучна ялинка - це практично: вона не обсипається і служить роками. Однак їй завжди бракує головного - справжнього хвойного аромату, який створює неповторну атмосферу свята. На щастя, цей аромат легко відтворити без дорогих хімічних спреїв, пише Одна Х...

Це може здивувати! Названо сік, який допомагає заснути

п’ятниця, 19 грудень 2025, 12:15

Труднощі із засинанням не пов'язані лише з безсонням, а й з перевантаженням подразниками, інформаційним шумом, світлом екрану та стресом, накопиченим протягом дня. Але, на щастя, стає все більш очевидним, що проста дієтична підтримка, на відміну від пі...