Хвилювання марні? Біла піна під час смаження курки - ось що це насправді означає

Курятина - одне з найпопулярніших м’яс. Її смажать майже щодня, але багато хто помічає білу піну, яка з’являється на сковороді під час приготування. Дехто вважає, що це ознака неякісного м’яса чи залишків антибіотиків. Насправді ж причин для паніки немає, передають Патріоти України.

Біла піна утворюється через природний процес денатурації білків.

Під дією високої температури білкові молекули руйнуються та з’єднуються з вологою, утворюючи піну. Аналогічне явище можна спостерігати під час варіння бульйону, коли на поверхні з’являється шар піни. Фахівці запевняють: якщо курка свіжа, то біла піна абсолютно безпечна. Проте завжди варто звертати увагу на якість м’яса:

  • свіже куряче м’ясо має рожевий колір і майже нейтральний запах;
  • зіпсоване стає сірим, липким і має різкий неприємний запах.

Це справді працює! Як швидко подолати тривожність

четвер, 27 листопад 2025, 10:30

Щоденний стрес та незрозуміла тривожність стали проблемою для багатьох сучасних людей. Проте британська лікарка знайшла несподіване рішення, яке допоможе полегшити нервове напруження без ліків. Вона назвала особливий вид солодощів, який є ключем до спо...

Що побачили першим? Цей тест покаже, як ви реагуєте на стрес

четвер, 27 листопад 2025, 7:44

Психологічні тести на основі візуальних асоціацій стають дедалі популярнішими, адже вони допомагають швидко й ненав’язливо краще зрозуміти себе. Хоч такі методи не замінюють консультацію фахівця, вони можуть підказати, як ви поводитеся в напружених сит...