Хитрість розумних кулінарів: Як збільшити термін зберігання квашеної капусти

Найкраще для зберігання квашеної капусти підходить холодильник або погріб. Оптимальна температура - від 0 до +5 градусів за Цельсієм. Якщо в приміщенні тепліше, капуста може швидко прокиснути, а в мороз - втратить і текстуру, і більшу частину вітаміну С, передають Патріоти України.

Капусту можна зберігати і при кімнатній температурі — якщо час від часу посипати її цукровим піском. У кислому середовищі цукор перетвориться на оцет і вбереже квашену капусту від перекисання. З цією ж метою у банки кладуть ягоди журавлини — вони теж продовжать свіжість страви.

Щоб капуста не пліснявіла

Через підвищену активність дріжджових грибів може з’являтись цвіль. Щоб цього уникнути, беремо гірчичний порошок або насіння гірчиці та загортаємо у марлю. Цей згорточок якнайглибше вкладаємо в ємність із квашеною капустою. Ще один варіант — натерти корінь хрону та посипати ним квашену капусту в банці. Цей метод підходить тільки для капусти, яка повністю заквасилася.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.