Найкраще для зберігання квашеної капусти підходить холодильник або погріб. Оптимальна температура - від 0 до +5 градусів за Цельсієм. Якщо в приміщенні тепліше, капуста може швидко прокиснути, а в мороз - втратить і текстуру, і більшу частину вітаміну С, передають Патріоти України.
Капусту можна зберігати і при кімнатній температурі — якщо час від часу посипати її цукровим піском. У кислому середовищі цукор перетвориться на оцет і вбереже квашену капусту від перекисання. З цією ж метою у банки кладуть ягоди журавлини — вони теж продовжать свіжість страви.
Через підвищену активність дріжджових грибів може з’являтись цвіль. Щоб цього уникнути, беремо гірчичний порошок або насіння гірчиці та загортаємо у марлю. Цей згорточок якнайглибше вкладаємо в ємність із квашеною капустою. Ще один варіант — натерти корінь хрону та посипати ним квашену капусту в банці. Цей метод підходить тільки для капусти, яка повністю заквасилася.
Професійні кухарі розкрили секрет, як приготувати ідеальну гречану кашу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Гречка – це традиційна страва практично для кожної української родини. І досвідчені господині мають свої секрети приготування цієї ...
Хоча наші мами та бабусі вчили нас викидати шкірки від овочів та фруктів, існує шість продуктів, які чистити не потрібно, адже так вони містять більше поживних речовин, корисних для нашого організму. Про це розповідають в AllRecipes, передають Патріоти...