Найкраще для зберігання квашеної капусти підходить холодильник або погріб. Оптимальна температура - від 0 до +5 градусів за Цельсієм. Якщо в приміщенні тепліше, капуста може швидко прокиснути, а в мороз - втратить і текстуру, і більшу частину вітаміну С, передають Патріоти України.
Капусту можна зберігати і при кімнатній температурі — якщо час від часу посипати її цукровим піском. У кислому середовищі цукор перетвориться на оцет і вбереже квашену капусту від перекисання. З цією ж метою у банки кладуть ягоди журавлини — вони теж продовжать свіжість страви.
Через підвищену активність дріжджових грибів може з’являтись цвіль. Щоб цього уникнути, беремо гірчичний порошок або насіння гірчиці та загортаємо у марлю. Цей згорточок якнайглибше вкладаємо в ємність із квашеною капустою. Ще один варіант — натерти корінь хрону та посипати ним квашену капусту в банці. Цей метод підходить тільки для капусти, яка повністю заквасилася.
Щороку близько 1500 людей отримують діагноз ендокардит - небезпечної інфекції внутрішньої оболонки серця та клапанів, яка без лікування може призвести до смерті, передають Патріоти України. Раннє виявлення та своєчасне лікування життєво важливі для зап...
Зайва вага у середньому віці - це не просто питання зовнішності, а серйозна загроза для здоров’я і тривалості життя. Нове масштабне дослідження показало, що надлишкова маса тіла може скоротити життя в середньому на п’ять років, передають Патріоти Украї...