Хитрість, щоб відбивні зі свинини не скручувалися на сковороді

Мабуть, чи не кожна господиня, готуючи відбивні зі свинячого м’яса, спостерігала, як на сковороді вони зменшуються у розмірах, скручуються. А причина цього проста – непідготовлене м’ясо.

Подробиці

Отож, щоб відбивні залишалися того розміру, який ви відбили молоточком, потрібно правильно порізати м’ясо та замаринувати його.

Аби готовий продукт був соковитим, м’яким, нарізати м’ясо треба великими шматками. Коли їх відбити, то вони мають бути діаметром вашої сковороди або, якщо вона занадто велика, то вміщатися по 2 шт. на сковорідку.

Після того, як ви відіб’єте м’ясо, посоліть та поперчіть його на свій смак і залийте мінеральною водою На 1 кг м’яса – 250-300 мл мінералки. Перемішайте відбивні й залишіть маринуватися на 30 хв.

Далі смажити як завжди: спочатку вмокнути в борошно, потім у збите яйце. Викласти на розігріту сковорідку. Смажити з обох боків до рум’яної скоринки.

Як знизити рівень кортизолу в організмі: ТОП-5 ефективних способів боротьби зі стресом

четвер, 18 грудень 2025, 9:15

Стрес став щоденною реальністю для мільйонів людей і дедалі сильніше впливає на здоров’я, рівень енергії та загальне самопочуття. Коли напруження триває довго, в організмі різко підвищується рівень кортизолу - гормону стресу. Це може призводити до проб...

Бережіться! Вчені розповіли, яка група крові підвищує ризик раннього інсульту

четвер, 18 грудень 2025, 8:50

Новий аналіз генетичних даних показав: люди з варіацією групи крові А мають дещо вищу ймовірність пережити інсульт до 60 років. Йдеться про масштабне дослідження, опубліковане у 2022 році, яке охопило десятки тисяч пацієнтів із різних країн, передають ...