Виноград - неймовірно смачна ягода. Його можна їсти як самостійну страву, а можна готувати різноманітні страви та навіть маринувати з ним огірки, передають Патріоти України.
Щоб страви були смачними, виноград потрібно правильно вибрати. Разом із "Сьогодні" поділимося основними хитрощами.
Перше, що потрібно зробити, — це звернути увагу на гілку. Це показник свіжості винограду. Вона повинна бути зеленою та не засохлою. Якщо гілки вже не зелені та гнучкі, значить виноград зберігається надто довго.
Вибирати варто щільні та пружні виноградинки. Пухкі або вкриті плямами ягоди купувати їх не варто. Швидше за все, виноград чи переспів, чи його перетримали в холоді. Ягоди, що опали з гілок, не підбирайте — вони псуються набагато швидше.
Якщо ви купуєте виноград у магазині, не беріть фасований. Він може бути як недозрілим або підгнилим. Виноград повинен зберігатися без плівки — щоб "дихати" і не псуватися.
Зберігати виноград краще у прохолодному місці, наприклад, у холодильнику. Краще, щоб ягоди не знаходились поряд з продуктами, які сильно пахнуть — виноград легко вбирає запахи. Тримати його краще у спеціальному відділенні для фруктів без поліетиленового пакету.
Багато людей вважають, що короткий сон після обіду допомагає відновити сили. Однак насправді він може викликати втому, роздратованість або головний біль. Причини цього явища варто знати, щоб уникати неприємних наслідків, передають Патріоти України. Іне...
Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...