
Рис - цінний та смачний продукт, який можна по-різному готувати: варити, смажити, готувати з нього неймовірно соковиті котлети та різотто, молочні каші та супи, суші. Але дуже часто рис виходить не розсипчастим, недовареним і пригорає з ряду причин, передають Патріоти України.
Разом з The lime зібрали корисні поради щодо приготування розсипчастого рису. Завдяки простим лайфхакам він не перетвориться на злиплу кашу, а буде однорідним та смачним.
Перед варінням рис потрібно промити під проточною водою кілька разів, доки вода не стане повністю прозорою – це потрібно, щоб видалити зайвий крохмаль. Це головна причина, через яку рис злипається в процесі приготування.
Виберіть відповідний посуд для варіння рису. Це має бути каструля з товстим дном чи котел.
Рис потрібно заливати лише гарячою або киплячою водою. Правильно розрахувати кількість води можна завдяки пропорціям:
Щоб рис не переварився, необхідно розрахувати час приготування. Середній час варіння в каструлі після закипання в залежності від виду рису складає:
У воду з рисом краще не додавати ніяких приправ та спецій. Крупу необхідно варити на слабкому вогні — йому потрібно деякий час, щоб увібрати в себе вологу. Перемішуйте рис лише після його закипання.
Надати рису легкий трав’янистий відтінок та вишуканий аромат можна за допомогою одного інгредієнта. Перед таким гарніром з азіатськими нотками точно ніхто не встоїть.
Коли справ стає надто багато, мозок переходить у режим перевантаження: складно зосередитися, падає мотивація, а навіть прості завдання починають дратувати. Парадоксально, але саме в такі моменти менше - означає більше. Ось сім простих способів підвищит...
Різдво викликає багато питань і обов’язків. Для одних воно символізує стабільність і безпеку, для інших - зміни та новий досвід. Дізнатися, якими будуть ваші свята у 2025 році, допоможе простий психологічний тест. Погляньте на п’ять різнокольорових різ...