Хитрощі, про які мовчать кухарі: Навіщо обсмажувати гречку перед варінням

Один із найкорисніших і найцінніших продуктів - гречка. Її можна готувати по-різному: варити на воді, молоці, готувати з вершковим маслом, засмажкою, м’ясом та овочами або ж приготувати гречку по-царськи, передають Патріоти України.

Зазвичай ми звикли до найпростішого способу виготовлення крупи: промити її, залити водою у співвідношенні 1:2, посолити і варити до готовності. Але досвідчені кулінари прожарюють суху гречку на сковороді перед варінням. Рrostoway розповідає, навіщо це робити.

Навіщо смажити гречку перед варінням

Якщо просмажити гречку перед варінням, вона виділяє гречане масло. Завдяки цьому маслу готова гречка має дуже апетитний аромат.

Після обсмажування, а потім варіння гречка стає розсипчастим. Саме такого ефекту кулінари дуже хочуть добитися лише варінням. Крім того, якщо гречка неправильно зберігалася, вона може бути сирою та варити її в такому вигляді небажано. Обсмаження прибере з крупи вологу.

Як правильно обсмажувати гречку

Перед смаженням обов’язково помийте крупу — це видалити пил. Потім промити крупу потрібно обсмажувати на розігрітій сковороді, поки вона повністю не обсохне. За бажанням можна обсмажувати крупу або на сухій сковороді, або з крапелькою вершкового масла або олії.

Дачникам на замітку! Чим шкідлива передчасна оранка

понеділок, 21 квітень 2025, 18:33

Чому краще не спішити поперед сусідів у цій справі та чому доцільніше орати город пізніше, ніж раніше, передають Патріоти України. Ось які аргументи наводить Анатолій Ярошенко. 1. Холодний ґрунт набагато щільніший і навантаження на техніку набагато біл...

Все просто! Які рослини посадити біля будинку, щоб назавжди забути про мух

понеділок, 21 квітень 2025, 12:38

З огляду на те, що справжнє весняне тепло та сонячна погода все ж повернулися, ми все частіше помічаємо і надокучливих комах, які прийшли разом з ними, – мух, передають Патріоти України. Але є хитрий трюк, щоб не дати мухам залітати у ваш дім, який нас...