Хитрощі приготування котлет - секрети розкривають досвідчені господарки

Щоб приготувати смачні, соковиті котлети з хрусткою скоринкою, знайти перевірений рецепт - мало. Потрібно знати деякі тонкощі приготування цієї страви.

Подробиці

Досвідчені господарки діляться своїми секретами.

  1. Хліб або батон для котлет слід замочувати у холодній воді, а не в молоці. Інакше котлети не будуть соковитими через взаємодію при термічній обробці білка молока та м’яса. Іноді хлібобулочні вироби в котлетах можна замінювати овочами, так вони будуть кориснішими і незвичайнішими за смаком.
  2. У фарш для котлет не потрібно додавати ціле яйце, а тільки жовтки.
  3. Щоб котлети були соковитими, потрібно додати до середини при ліпленні трохи льоду та вершкового масла.
  4. Смачніші котлети будуть, якщо ви візьмете для їх приготування мікс фаршів: свинячий, курячий, яловичий.
  5. Викладати котлети потрібно на розпечену сковороду з гарним шаром олії, інакше котлети втратить соковитість. Смажити їх спочатку потрібно на сильному вогні, щоб з’явилася скоринка, а потім на маленькому під закритою кришкою 10-15 хвилин.

Справжній скарб! Названо мед, який знижує рівень холестерину та захищає кровоносні судини

четвер, 20 листопад 2025, 7:15

Ріпаковий мед - це справжній скарб. Особливо варто звернути на нього увагу людям похилого віку, пише Onet dom, передають Патріоти України. Такий мед має світлий, солом'яний колір та ніжну консистенцією. Його м'який смак задовольнить навіть найвибагливі...

Це така смакота! Як приготувати делікатесний чай, як у дорогому ресторані

четвер, 20 листопад 2025, 6:42

Натуральний фруктовий чай, який готується з апельсина, лимона, імбиру та інших інгредієнтів, коштує у ресторанах дорого. Але такий напій ви можете приготувати й вдома. І він обійдеться вам набагато дешевше, передають Патріоти України. Процес приготуван...