Кілька правил, щоб зберегти зуби здоровими до кінця старості

Вберегти здоров'я ваших зубів допоможуть кілька звичок, які б стали щоденними. Важливо не лише чистити зуби зранку та увечері і регулярно відвідувати стоматолога. Є ще декілька речей, які варто робити заради здоровʼя ротової порожнини. Пропонуємо вам переглянути пʼять дієвих способів як зберегти свої зуби здоровими та доглянутими.

Неправильне чищення зубів

Правильна техніка чищення зубів є ключовим фактором для належної підтримки здоров'я. Важливо не тільки чистити зуби, але й робити це правильно, оберігаючи ясна та емаль.

Надто сильний натиск чи використання жорсткої зубної щітки може призвести до проблем.

І не забувайте, що нитка має бути першою частиною вашої гігієни чищення зубів, вона видаляє будь-який наліт, який є основною причиною захворювань ясен.

Надмірне споживання цукру

Цукор є основним чинником розвитку карієсу. Надмірне споживання цукру може призвести до утворення зубного нальоту і руйнування зубів.

Існує чітке розуміння біології процесу розчинення емалі, викликаного кислотними ферментованими продуктами з цукром під дією бактерій, тому рекомендується обмежити його споживання і вживати його в межах допустимих норм.

Поглиблений контакт з кислими напоями

Кислі напої, такі як газована вода або напої з лимоном, можуть призводити до розм'якшення емалі, що створює сприятливі умови для розвитку карієсу

За даними Норвезької стоматологічної асоціації, близько 40% 18-річних людей мають пошкодження зубів кислотою.

Стоматологи рекомендують обмежити споживання таких напоїв і вживати їх за короткий період часу, не розтягуючи "задоволення".

Паління

Як ми знаємо куріння дійсно шкідливе для нашого здоров'я, воно може призводити до виникнення проблем з яснами, пародонтиту, а також може сприяти розвитку раку ротової порожнини.

Вживання тютюну проявляється не тільки внутрішніми факторами, але й зовнішніми, опущення ясен, неприємний запах з рота, а також плями на зубах це також естетичний недолік, і не думайте що популярний зараз вейпінг чимось кращий.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...