Кілька простих прийомів зимового прання і сушіння білизни - у цвілі не буде ніяких шансів

У холодну пору року, коли на вулиці дощ або сніг, сушити одяг після прання часто доводиться всередині приміщення. І питання сушіння стоїть дуже актуально, адже саме восени і взимку ми носимо більше одягу, а отже змушені більше прати. Білизна сохне повільніше, і в наших квартирах може з'явитися цвіль, передають Патріоти України.

Деякі надають перевагу електросушці. Але вона споживає дуже багато електрики, і не в кожній квартирі є для неї місце. Тому найчастіше білизна просто розвішується. На щастя, є кілька простих прийомів, знайомих ще поколінню наших бабусь, завдяки яким можна обійтися без спеціальних пристосувань для сушки. Завдяки їм білизна буде сохнути швидше, а цвіль в кімнаті не з'явиться.

Перемо потроху

У холодний сезон при завантаженні машини, варто керуватися правилом "тихіше їдеш — далі будеш". Адже барабан краще завантажувати тільки на половину. Вирішуйте самі, буде він наполовину повний, або наполовину порожній, але тільки не наповнений під зав'язку! Адже саме при такому завантаженні машинка найбільш ефективно віджимає білизну. І вже під час прання вона піддається попередній сушці.

Тенісні м'ячики в барабані

Додавши в барабан кілька тенісних м'ячиків, ви забезпечите білизні краще прання і віджимання. Вдаряючись об поверхню тканини, м'ячики розгладжують складки і запобігають скупченню в них зайвої вологи. Можна придбати і спеціальні м'ячики з пластикової сітки для прання. Вони діють за тим же принципом. Спробуйте, і результат вас здивує!

Більше повітря

Розвішуючи білизну, залишайте якомога більше місця між речами. Зазори дозволять повітрю вільніше циркулювати в місці сушіння, і все висохне набагато швидше. Якщо слідувати пораді і наповнювати машинку лише наполовину, то місця на сушарці точно вистачить, навіть якщо не вішати білизну впритул. Крім того, розвісивши білизну поставте всі вікна в квартирі на режим провітрювання. Досить 5-10 хвилин. Тепле повітря квартири, наситить в себе вологість і вийде на вулицю. Після такого у цвілі не буде ніяких шансів.

Вітер наше все

Навіть восени і взимку бувають сухі вітряні дні. І хоча повітря на вулиці дуже холодне, в такий час вивішуйте білизну зовні. Вітер діє як фен навіть при низьких температурах. Всю вологу з вашого одягу просто видує. Можна залишати білизну на балконі, веранді і навіть горищі. Головне, уважно стежте за прогнозом погоди і прибирайте речі з вулиці, якщо очікуються опади.

Забудьте про радіатори!

Коли хочеться висушити одяг скоріше, є величезна спокуса покласти його на радіатор центрального опалення. Але цього у жодному разі не можна робити! Вологість в цій області зростає занадто швидко, і краплі починають конденсуватися в кутах квартири. Це дуже часто веде до утворення в кімнаті цвілі, а вона дуже небезпечна! Так що краще почекати і висушити одяг звичайним способом.

Сушити на морозі

Ця порада може здатися дивною, але замерзлі речі сохнуть швидше. Тому, дочекавшись мінусових температур за вікном, починайте велике прання. Волога на морозі випаровується досить швидко, залишиться лише відігріти білизну в кімнаті, коли вона вже практично суха. Крім того, низькі температури позбавляють речі від бактерій. Тільки не забудьте струсити сніг, перед тим, як внести одяг в кімнату.

Дотримуйтесь цих рекомендацій, і ваша квартира не постраждає від цвілі, а білизна буде пахнути свіжістю.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...