Клопотенко поділився рецептом крем-борщу - спробуйте, вам сподобається!

Відомий український кухар Євген Клопотенко пропонує вам приготувати борщ у французькому стилі, а саме крем-борщ. Не бійтеся експериментувати, вийде смачно. Рецепт кулінар опублікував на своєму сайті, зазначають Патріоти України.

Для приготування цієї страви ви можете взяти будь-яке м'ясо, головне, щоб потім борщ вийшов наваристим. "Борщ можна готувати з будь-якого м'яса, головна умова- щоб бульйон вийшов наваристим. Попередньо м'ясо можна обсмажувати або запікати в духовці, можна просто відварити, а потім розрізати на порційні шматочки. У м'ясний бульйон навіть можна додати трохи бурякового фрешу, щоб м'ясо вийшло з насиченим червоним відтінком", - повідомив кухар.

Також в борщі є секретний інгредієнт - це лимон. "Лимонний сік можна додати в зажарку або за 10 хвилин до закінчення приготування додати пару часточок лимона і залишити борщ на 1-2 години настоятися", - запропонував Клопотенко.

Покроковий рецепт приготування:

На сковороді обсмажте 300 г свинячих реберець до золотистої скоринки. Візьміть 100 г кореня селери й поріжте великими шматками. Поріжте соломкою моркву і корінь петрушки, а половину ріпчастої цибулі наріжте дрібним кубиком. Всі овочі обсмажте на тій же сковороді, де смажили ребра, до появи ознак обгорання – перших чорних смужок. Перекладіть все в каструлю з водою.

Додайте обсмажені ребра і спеції: 3 горошини запашного перцю, 3 горошини чорного перцю, 2 лаврові листки. Варіть 20 хвилин на середньому вогні.

Другу половину цибулі наріжте кубиками. Візьміть два маленьки буряки і одну моркву, натріть овочі на крупній тертці. Обсмажте все на сковороді з невеликою кількістю масла, додайте 2 ст. л. томатної пасти. Щоб не пригоріло, можна розбавити бульйоном з каструлі.

Вийміть з каструлі овочі і додайте картоплю, нарізану шматочками довільної форми. Варіть 10 хвилин до напівготовності картоплі. Додайте в каструлю зажарку разом з нашаткованої 1/4 білокачанною капустою. Варіть до готовності, дістаньте лавровий лист і ребра. Додайте 50 мл вершків, якщо використовуєте.

За допомогою блендера подрібніть все до однорідної маси. У кожну тарілку покладіть готові ребра і сметану за бажанням, а також дрібно нарізаний кріп і мелений чорний перець.

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...