 
		
Відомий український кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом справжнього українського борщу. Традиційну страву переможець шоу МастерШеф рекомендує готувати на свинячих ребрах. Але є секрет: м'ясо попередньо слід запекти в духовці, а для смаку можна додати в'ялених груш, передають Патріоти України.
На підготовку і приготування у вас піде близько півтори години, і кулінар впевнений, що ви не пошкодуєте. Рецепт борщу можна знайти на особистому сайті Євгена Клопотенка.
Для українського борщу на свинячих ребрах знадобляться такі інгредієнти (на 8-10 порцій):
Покрокове приготування борщу:
Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте свинячі ребра протягом 30 хвилин до золотистої скоринки. Корінь селери (¼ шт.) промийте і наріжте довільними шматками, чистити його не треба. Моркву (1-2 шт.) поріжте такими ж шматками, як і селеру. Запечені ребра перекладіть в каструлю і залийте 3 літрами води, додайте порізані селеру і моркву, половину нечищеної цибулини, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 30 хвилин.
 
	
Запечіть ребра в духовці
Приготуйте засмажку - це серце будь-якого борщу. Візьміть солодкий перець (1 шт.), поріжте невеликими кубиками, томати (2 шт.) і цибулю (другу половину) наріжте дрібним кубиком.
 
	
Приготуйте овочі для засмажки
Наріжте перець, томати і цибулю і обсмажте овочі на сковороді з 30 г вершкового масла, поки вони не стануть м'якими. Додайте 200 мл томатного соку і 2 ст. л. томатної пасти, тушкуйте ще 5-7 хвилин.
 
	
Додайте в засмажку томатну пасту і томатний сік
Потім додайте один буряк, натертий на крупній тертці, тушкуйте ще 3-4 хвилини.
З іншого буряку вичавіть сік на соковитискачці або просто натріть його на дрібній тертці. Додайте буряк в каструлю, а разом з ним 3 горошини запашного перцю, 2 лаврових листа, сіль за смаком.
	
 
	
Завершіть засмажку додаванням буряків
 
	
Додайте в бульйон буряк і спеції
Наріжте 3-4 картоплини зручними кубиками і додайте в каструлю.
Перекладіть готову засмажку в каструлю з бульйоном. Головку часнику розріжте навпіл і теж додайте в каструлю.
	

 
	
Покладіть в борщ картоплю і засмажку
Капусту (¼ качана) нашаткуйте і відставте - її ми будемо додавати до борщу в кінці приготування.
 
	
Капусти знадобитися чверть качана
За бажанням можна додати в борщ консервовану квасолю за смаком.
Додайте копчені або в'ялені груші (1-2 шт.). Вони додадуть вашому борщу приємний смак димку.
	
 
	
Квасолю в борщ можна додавати за бажанням
 
	
В'ялені груші додадуть борщу пікантності
В кінці приготування додайте в каструлю нашатковану капусту і через 5 хвилин зніміть каструлю з плити. Дайте йому настоятися не менше 30 хвилин. Подавайте борщ зі сметаною і подрібненою зеленню кропу.
Євген Клопотенко наостанок порадив зберігати борщ в холодильнику і пам'ятати, що на другий день він смачніший.
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...
Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...