Клопоти жаркого літа: Чим прибрати жовті плями від поту на одязі - кілька дієвих і одночасно дешевих засобів

Однією з типово літніх неприємностей є плями поту, які залишаються на одязі. Особливо вони помітні на світлих речах, на яких можуть з’являтись сильно пожовтілі місця. Але, на щастя, існують способи, позбутись цих плям. Розглянемо кілька домашніх засобів, для них знадобляться прості та дешеві складники, які легко можна знайти у будь-якому супермаркеті.

Свіжі плями

З такими слідами поту боротись найпростіше, з ними впорається звичайне господарське мило – тверде чи у рідкій формі. Невеличкий шматочок твердого мила потрібно натерти на тертці і розвести з теплою водою в тазу, рідке можна розбавити у концентрований розчин. У цьому розчині річ, яка потребує чищення, замочують на 15-20 хвилин. Після цього залишиться її просто випрати, як завжди.

Застарілі плями

Тут знадобляться більш дієві речовини, ніж мило. На допомогу прийдуть перекис водню або сода. Вони впораються зі стійкими забрудненнями на білій тканині.

Перекис у аптечній концентрації можна застосовувати напряму. Рясно змочіть ним ватний диск і акуратно обробіть ним плями, щоби тканина була не мокра, а лише зволожена перекисом. Залиште засіб діяти на 10 хвилин, потім річ прополощіть і відправляйте у прання.

Із харчової соди потрібно буде приготувати пастоподібний засіб. Для цього до порошку потрібно додати невелику кількість води і розмішати інгредієнти. Цією пастою обробляють плями і залишають її діяти приблизно на 30 хвилин. Далі залишиться просто виполоскати соду і випрати річ.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...