Клопоти жаркого літа: Чим прибрати жовті плями від поту на одязі - кілька дієвих і одночасно дешевих засобів

Однією з типово літніх неприємностей є плями поту, які залишаються на одязі. Особливо вони помітні на світлих речах, на яких можуть з’являтись сильно пожовтілі місця. Але, на щастя, існують способи, позбутись цих плям. Розглянемо кілька домашніх засобів, для них знадобляться прості та дешеві складники, які легко можна знайти у будь-якому супермаркеті.

Свіжі плями

З такими слідами поту боротись найпростіше, з ними впорається звичайне господарське мило – тверде чи у рідкій формі. Невеличкий шматочок твердого мила потрібно натерти на тертці і розвести з теплою водою в тазу, рідке можна розбавити у концентрований розчин. У цьому розчині річ, яка потребує чищення, замочують на 15-20 хвилин. Після цього залишиться її просто випрати, як завжди.

Застарілі плями

Тут знадобляться більш дієві речовини, ніж мило. На допомогу прийдуть перекис водню або сода. Вони впораються зі стійкими забрудненнями на білій тканині.

Перекис у аптечній концентрації можна застосовувати напряму. Рясно змочіть ним ватний диск і акуратно обробіть ним плями, щоби тканина була не мокра, а лише зволожена перекисом. Залиште засіб діяти на 10 хвилин, потім річ прополощіть і відправляйте у прання.

Із харчової соди потрібно буде приготувати пастоподібний засіб. Для цього до порошку потрібно додати невелику кількість води і розмішати інгредієнти. Цією пастою обробляють плями і залишають її діяти приблизно на 30 хвилин. Далі залишиться просто виполоскати соду і випрати річ.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...