Літо - час заготовок на зиму. У холодну пору року буде дуже приємно дістати баночку абрикосового джему до сніданку, передають Патріоти України.
Щоб влітку в спеку вам не довелося довго стояти на кухні, пропонуємо рецепт швидкого абрикосового джему на агар-агарі. Готується такий смаколик за лічені хвилини. І найголовніше — фрукти піддаються термічній обробці всього 1 раз, що дозволяє максимально зберегти смак, колір і корисні властивості свіжих абрикосів.
Для цього рецепта можна використовувати навіть перестиглі плоди.
Для джему знадобляться наступні інгредієнти:
Приготування:
Замочіть агар-агар у воді і залиште для набухання. Видаліть кісточки абрикосів. Перекладіть абрикоси в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.
Подрібніть абрикоси за допомогою погружного блендера до стану пюре. У ємність з добре набряклим агар-агаром додайте трохи пюре і добре перемішайте. На середньому вогні доведіть абрикосове пюре до закипання. Після цього зменшіть ступінь нагріву і на найменшому вогні варіть пюре ще 5 хвилин.
Через 5 хвилин додайте в каструлю суміш агар-агару і невеликої кількості пюре і добре перемішайте масу. Доведіть суміш до кипіння і прокип'ятіть 3-4 хвилини. Під час варіння маса почне густіти. Готовий джем розлийте по банках.
Джем виходить кисло-солодким, не нудотним. Він ідеально поєднується з сирниками, запіканками, млинцями. Джем має приємну щільну консистенцію. Докладний рецепт приготування абрикосового джему на агар-агарі дивіться у відео:
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...
Гадаєш, у тебе гострий зір і ти помічаєш усе? Перевір себе! Перед тобою візуальний тест, з яким 95% людей не справляються за 10 секунд, передають Патріоти України. На зображенні — десятки яєць. Одне з них має маленьку тріщинку. У тебе лише 10 секунд, щ...