Літо - час заготовок на зиму. У холодну пору року буде дуже приємно дістати баночку абрикосового джему до сніданку, передають Патріоти України.
Щоб влітку в спеку вам не довелося довго стояти на кухні, пропонуємо рецепт швидкого абрикосового джему на агар-агарі. Готується такий смаколик за лічені хвилини. І найголовніше — фрукти піддаються термічній обробці всього 1 раз, що дозволяє максимально зберегти смак, колір і корисні властивості свіжих абрикосів.
Для цього рецепта можна використовувати навіть перестиглі плоди.
Для джему знадобляться наступні інгредієнти:
Приготування:
Замочіть агар-агар у воді і залиште для набухання. Видаліть кісточки абрикосів. Перекладіть абрикоси в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.
Подрібніть абрикоси за допомогою погружного блендера до стану пюре. У ємність з добре набряклим агар-агаром додайте трохи пюре і добре перемішайте. На середньому вогні доведіть абрикосове пюре до закипання. Після цього зменшіть ступінь нагріву і на найменшому вогні варіть пюре ще 5 хвилин.
Через 5 хвилин додайте в каструлю суміш агар-агару і невеликої кількості пюре і добре перемішайте масу. Доведіть суміш до кипіння і прокип'ятіть 3-4 хвилини. Під час варіння маса почне густіти. Готовий джем розлийте по банках.
Джем виходить кисло-солодким, не нудотним. Він ідеально поєднується з сирниками, запіканками, млинцями. Джем має приємну щільну консистенцію. Докладний рецепт приготування абрикосового джему на агар-агарі дивіться у відео:
Кардіолог попередив: два поширені продукти можуть повільно нас убивати, а більшість людей навіть не підозрюють, що щодня вживають їх у своєму раціоні. Про це пише Ukrhealth, передають Патріоти України. Лікар Ауреліо Рохас, відомий у TikTok під ім’ям @d...
Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...