Колір і аромат як у свіжих фруктів! Швидкий абрикосовий джем на зиму

Літо - час заготовок на зиму. У холодну пору року буде дуже приємно дістати баночку абрикосового джему до сніданку, передають Патріоти України.

Щоб влітку в спеку вам не довелося довго стояти на кухні, пропонуємо рецепт швидкого абрикосового джему на агар-агарі. Готується такий смаколик за лічені хвилини. І найголовніше — фрукти піддаються термічній обробці всього 1 раз, що дозволяє максимально зберегти смак, колір і корисні властивості свіжих абрикосів.

Для цього рецепта можна використовувати навіть перестиглі плоди.

Для джему знадобляться наступні інгредієнти:

  • 2 кг абрикосів без кісточок (2,3 кг з кісточками);
  • 1 кг цукру;
  • 50 мл лимонного соку;
  • 20 г агар-агару;
  • 50 мл води.

Приготування:

Замочіть агар-агар у воді і залиште для набухання. Видаліть кісточки абрикосів. Перекладіть абрикоси в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.

Подрібніть абрикоси за допомогою погружного блендера до стану пюре. У ємність з добре набряклим агар-агаром додайте трохи пюре і добре перемішайте. На середньому вогні доведіть абрикосове пюре до закипання. Після цього зменшіть ступінь нагріву і на найменшому вогні варіть пюре ще 5 хвилин.

Через 5 хвилин додайте в каструлю суміш агар-агару і невеликої кількості пюре і добре перемішайте масу. Доведіть суміш до кипіння і прокип'ятіть 3-4 хвилини. Під час варіння маса почне густіти. Готовий джем розлийте по банках.

Джем виходить кисло-солодким, не нудотним. Він ідеально поєднується з сирниками, запіканками, млинцями. Джем має приємну щільну консистенцію. Докладний рецепт приготування абрикосового джему на агар-агарі дивіться у відео:

Джерело: Ukr.Media

Хіти тижня. Картопляний рулет з фаршем у духовці - чудова альтернатива дерунам

п’ятниця, 17 вересень 2021, 0:10

Мало хто любить готувати деруни, оскільки доводиться тривалий час стояти біля плити. Ми знайшли вихід з цієї ситуації і пропонуємо вам приготувати один великий дерун з начинкою з м'яса в духовці, передають Патріоти України. . Деякі скажуть, але ...

Хіти тижня. Шалено смачний рецепт голландських млинців - під час випічки буквально "вибухають" без соди, дріжджів і розпушувача

четвер, 16 вересень 2021, 22:00

Dutch baby (голландська крихта) - млинець, який запікається в духовці та під час випічки буквально "вибухає", передають Патріоти України. Їх можна зробити солодкими або солоними. Солодкі традиційно поливають лимонним соком і посипають цукровою пу...