Літо - час заготовок на зиму. У холодну пору року буде дуже приємно дістати баночку абрикосового джему до сніданку, передають Патріоти України.
Щоб влітку в спеку вам не довелося довго стояти на кухні, пропонуємо рецепт швидкого абрикосового джему на агар-агарі. Готується такий смаколик за лічені хвилини. І найголовніше — фрукти піддаються термічній обробці всього 1 раз, що дозволяє максимально зберегти смак, колір і корисні властивості свіжих абрикосів.
Для цього рецепта можна використовувати навіть перестиглі плоди.
Для джему знадобляться наступні інгредієнти:
Приготування:
Замочіть агар-агар у воді і залиште для набухання. Видаліть кісточки абрикосів. Перекладіть абрикоси в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.
Подрібніть абрикоси за допомогою погружного блендера до стану пюре. У ємність з добре набряклим агар-агаром додайте трохи пюре і добре перемішайте. На середньому вогні доведіть абрикосове пюре до закипання. Після цього зменшіть ступінь нагріву і на найменшому вогні варіть пюре ще 5 хвилин.
Через 5 хвилин додайте в каструлю суміш агар-агару і невеликої кількості пюре і добре перемішайте масу. Доведіть суміш до кипіння і прокип'ятіть 3-4 хвилини. Під час варіння маса почне густіти. Готовий джем розлийте по банках.
Джем виходить кисло-солодким, не нудотним. Він ідеально поєднується з сирниками, запіканками, млинцями. Джем має приємну щільну консистенцію. Докладний рецепт приготування абрикосового джему на агар-агарі дивіться у відео:
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...