Коли алкоголь не тільки розрада: Правильно приготовлений глінтвейн корисний для серця - рецепт від британського дієтолога

Популярний взимку глінтвейн може не тільки зігрівати у холодну погоду, а й підтримати серце. Окрім того, цей гарячий напій має здатність знижувати рівень холестерину у крові, але за певних умов.

Британський дієтолог Тайлер Вудард стверджує, що головне ‒ знати, що додати до глінтвейну та як правильно його приготувати. Тоді напій може понизити холестерин у крові на 12%.

Справа в тому, що протидіють токсинам, які беруть участь в утворенні тромбів, поліфеноли та ресвератроли, яких багато в червоному вині. Саме підігріте червоне вино, за словами дієтолога, допомагає знизити ризики серцево-судинних захворювань.

Готуючи глінтвейн, до нього додають корицю, мускатний горіх, імбир, мелений гострий червоний перець. А найбільший антихолестериновий ефект дає у глінтвейні кориця. Вона сама по собі здатна зменшити запалення та набряки. А разом з іншими прянощами, медом, апельсинами та лимонами ще й покращує самопочуття і здоров'я.

Однак, слід пам'ятати, що глінтвейн ‒ це алкоголь, який містить багато природних цукрів. Тому в разі надмірного вживання рівень цукру в крові може сильно підскочити. Може підвищитися й кровʼяний тиск, тому, щоб глінтвейн був корисним, потрібно обмежитися кількома келихами.

А ви це знали? Чому мудрі господині готують червоний борщ на старому салі

вівторок, 14 травень 2024, 17:08

Мудрі господині вважають, що варити червоний борщ на свинині недостатньо. Щоб надати страві особливого смаку і колориту, вони запасаються старим салом. Для приготування потрібно. Як готувати. Варимо бульйон з 2 літрів води та попередньо промитого в хол...

Варто знати! Чому варто почати пити кефір, і яку користь він має

вівторок, 14 травень 2024, 16:56

Кефір – корисний напій, які позитивно впливає на організм людини через свої оздоровчі властивості. Він містить поживні речовини, серед яких – калій, вітамін А, В12. Про це повідомили в health. Експерти розповіли, що кефір може знизити рівень цукру в кр...