Коли часу на маринад немає, виручає тепла вода! М'ясо можна смажити вже через 30 хвилин

Більшість людей люблять їсти шашлики. Дуже багато залежить і від маринаду. Бувають ситуації, коли людина забуває вчасно замаринувати м'ясо. Тоді виручить експрес-метод. Про нього детальніше далі в статті, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Інгредієнти для маринаду (з розрахунку на 1 кг м'яса):

  • 1 літр теплої води;
  • насіння кмину, цедра лимона - за смаком.
  • 3 столові ложки дрібної солі;
  • 2 зубчики часнику (свіжого);
  • імбир (за смаком);
  • чорний перець (за смаком);
  • цибуля ріпчаста (невелика за розміром).

Як правильно маринувати і скільки за часом це потрібно робити

Тепер можна приступити до маринування:

Спочатку потрібно повністю розчинити сіль в теплій воді.

В ту ж миску додати цедру, спеції і зубчики часнику (роздавлені).

Після цього тонкими кільцями або ж півкільцями нарізати цибулю - її теж потрібно відправити в маринад.

А потім викласти туди невеликі шматочки м'яса і гарненько пом'яти їх руками.

Процес маринування повинен зайняти близько 20-25 хвилин.

Важливо зауважити, що обов'язково через півгодини маринад потрібно злити. Бо якщо перетримати в ньому м'ясо, то воно стане занадто м'яким.

Для якого м'яса підійде експрес-метод

Даний спосіб прекрасно підходить для курки і свинини. Якщо ж ви плануєте в ньому маринувати яловичину, то тоді потрібно буде м'ясо потримати подовше - приблизно 45 хвилин.

Не годуйте цим свою кішку: ТОП-7 продуктів, які можуть бути смертельно небезпечні

субота, 18 жовтень 2025, 17:45

Багато людей помилково вважають, що кішки інстинктивно знають, що їм можна їсти, а що ні, і що людська їжа для них безпечна. Насправді деякі звичні продукти для нас можуть бути дуже шкідливими для пухнастих улюбленців, передають Патріоти України. Ось 7...

Ви могли це не знати! Кому не можна їсти яблука і чому

субота, 18 жовтень 2025, 17:28

У фруктах, зокрема в яблуках, клітковина, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, як стверджують фахівці, здебільшого накопичуються на поверхні плоду. Цим пояснюється, що яблуко, з'їдене цілим, краще для травлення, ніж очищене, передають Патріоти України....