Коли часу на маринад немає, виручає тепла вода! М'ясо можна смажити вже через 30 хвилин

Більшість людей люблять їсти шашлики. Дуже багато залежить і від маринаду. Бувають ситуації, коли людина забуває вчасно замаринувати м'ясо. Тоді виручить експрес-метод. Про нього детальніше далі в статті, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Інгредієнти для маринаду (з розрахунку на 1 кг м'яса):

  • 1 літр теплої води;
  • насіння кмину, цедра лимона - за смаком.
  • 3 столові ложки дрібної солі;
  • 2 зубчики часнику (свіжого);
  • імбир (за смаком);
  • чорний перець (за смаком);
  • цибуля ріпчаста (невелика за розміром).

Як правильно маринувати і скільки за часом це потрібно робити

Тепер можна приступити до маринування:

Спочатку потрібно повністю розчинити сіль в теплій воді.

В ту ж миску додати цедру, спеції і зубчики часнику (роздавлені).

Після цього тонкими кільцями або ж півкільцями нарізати цибулю - її теж потрібно відправити в маринад.

А потім викласти туди невеликі шматочки м'яса і гарненько пом'яти їх руками.

Процес маринування повинен зайняти близько 20-25 хвилин.

Важливо зауважити, що обов'язково через півгодини маринад потрібно злити. Бо якщо перетримати в ньому м'ясо, то воно стане занадто м'яким.

Для якого м'яса підійде експрес-метод

Даний спосіб прекрасно підходить для курки і свинини. Якщо ж ви плануєте в ньому маринувати яловичину, то тоді потрібно буде м'ясо потримати подовше - приблизно 45 хвилин.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...