Коли гонитва за вітамінами шкодить: Якої зелені не варто їсти багато, щоб не підірвати власне здоров’я

Є види зелені, якими не варто зловживати, бо вони можуть спричинити загострення різноманітних захворюван.

Петрушка. Її не можна додавати в їжу тим, хто має проблеми з нирками та сечовивідною системою. Оскільки у тандемі з олією, майонезом чи іншими соусами петрушка виділяє нітрати, які можуть спричинити загострення хвороби нирок. Нею можна просто притрусити готову страву, тоді вона буде поживною для організму.

Кріп. Тут також є кілька протипоказань. Цю зелень не варто додавати в їжу тим, хто має низький тиск, часті запаморочення та судоми. Вагітним жінкам лікарі рекомендують також не зловживати кропом.

Базилік. Ця зелень протипоказана тим, хто має проблеми підвищеної кислотності шлунку та захворювання на гастрит.

Чебрець. Медики забороняють додавати цю приправу в їжу дітям до двох років, рекомендують утриматися від неї вагітним жінкам. Багато чаю з чебрецем також не варто пити, бо це може спровокувати безсоння.

М’ята. Якщо є проблема заниженого тиску, м’ятні напої не варто пити. Також не слід вживати м’яту дітям до трьох років і вагітним жінкам. Лікарі не рекомендують пити чаї з м’ятою хворим на гастрит.

Шпинат. Всім, хто має подагру, ревматизм, виразку шлунку заборонено їсти шпинат. Оскільки він містить велику кількість щавлевої кислоти. До того ж, може спровокувати загострення циститу, сечокам’яної і жовчнокам’яної хвороби.

Кінза і насіння коріандру. Всі, хто має цукровий діабет, виразку шлунку, гастрит, проблеми із серцево-судинною системою, повинні утриматися від цієї зелені. Кінза може стати причиною ослаблення потенції у чоловіків, а в жінок порушити місячний цикл.


Допоможуть два натуральні засоби! Як позбутися цвілі і неприємного запаху у пральній машині

понеділок, 24 лютий 2025, 9:45

Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...