Банани багаті на вуглеводи, особливо цукор, і містять також вітаміни та мінерали, такі як вітамін В6, С, калій та фолієва кислота. Які банани краще обрати — розповідає лікарка Angelapharmd.
Зелений банан
Зелені банани багаті на стійкий крохмаль, що є пребіотиком для корисних бактерій у кишківнику. Це покращує травлення, регулює рівень цукру в крові і сприяє відчуттю ситості. Зелені банани містять менше цукру, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто обмежує споживання цукру.
Жовтий банан
Дозрілі банани, жовті або коричневі мають солодший смак саме через перетворення крохмалю на цукор. Вони є джерелом антиоксидантів, що мають протизапальні та серцево-захисні властивості. Стиглі банани є чудовим джерелом природної енергії завдяки високому вмісту цукру, що робить їх ідеальним вибором для швидкого, поживного перекусу, особливо після інтенсивної фізичної активності.
Який обрати
Вибір між зеленими та жовтими бананами залежить від ваших потреб і уподобань. Якщо ви прагнете вживати крохмаль із низьким вмістом цукру та вищою стійкістю, який підтримує здоров’я кишківника, зелені банани – це ваш вибір. Якщо ж ви шукаєте солодкий та енергійний перекус із підвищеним рівнем антиоксидантів — вибирайте жовті стиглі банани.
Кава - ароматний, бадьорий і для багатьох незамінний напій для початку дня. Але фахівці попереджають: не сам кофеїн, а те, як саме ви п’єте каву, може завдати шкоди вашому здоров’ю. Від температури напою до добавок - деякі звички виявляються набагато ...
Косметичні засоби напряму контактують з нашою шкірою, тож можуть впливати на її здоров’я. Особливо, якщо не дотримуватись термінів придатності косметики, передають Патріоти України. Але який саме термін використання таких продуктів вважається безпечним...