
Банани багаті на вуглеводи, особливо цукор, і містять також вітаміни та мінерали, такі як вітамін В6, С, калій та фолієва кислота. Які банани краще обрати — розповідає лікарка Angelapharmd.
Зелений банан
Зелені банани багаті на стійкий крохмаль, що є пребіотиком для корисних бактерій у кишківнику. Це покращує травлення, регулює рівень цукру в крові і сприяє відчуттю ситості. Зелені банани містять менше цукру, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто обмежує споживання цукру.
Жовтий банан
Дозрілі банани, жовті або коричневі мають солодший смак саме через перетворення крохмалю на цукор. Вони є джерелом антиоксидантів, що мають протизапальні та серцево-захисні властивості. Стиглі банани є чудовим джерелом природної енергії завдяки високому вмісту цукру, що робить їх ідеальним вибором для швидкого, поживного перекусу, особливо після інтенсивної фізичної активності.
Який обрати
Вибір між зеленими та жовтими бананами залежить від ваших потреб і уподобань. Якщо ви прагнете вживати крохмаль із низьким вмістом цукру та вищою стійкістю, який підтримує здоров’я кишківника, зелені банани – це ваш вибір. Якщо ж ви шукаєте солодкий та енергійний перекус із підвищеним рівнем антиоксидантів — вибирайте жовті стиглі банани.
На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...
Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...