Коли колір має значення: Фахівець розповіла про різну користь споживання зелених та жовтих бананів

Банани багаті на вуглеводи, особливо цукор, і містять також вітаміни та мінерали, такі як вітамін В6, С, калій та фолієва кислота. Які банани краще обрати — розповідає лікарка Angelapharmd.

Зелений банан

Зелені банани багаті на стійкий крохмаль, що є пребіотиком для корисних бактерій у кишківнику. Це покращує травлення, регулює рівень цукру в крові і сприяє відчуттю ситості. Зелені банани містять менше цукру, що робить їх ідеальним вибором для тих, хто обмежує споживання цукру.

Жовтий банан

Дозрілі банани, жовті або коричневі мають солодший смак саме через перетворення крохмалю на цукор. Вони є джерелом антиоксидантів, що мають протизапальні та серцево-захисні властивості. Стиглі банани є чудовим джерелом природної енергії завдяки високому вмісту цукру, що робить їх ідеальним вибором для швидкого, поживного перекусу, особливо після інтенсивної фізичної активності.

Який обрати

Вибір між зеленими та жовтими бананами залежить від ваших потреб і уподобань. Якщо ви прагнете вживати крохмаль із низьким вмістом цукру та вищою стійкістю, який підтримує здоров’я кишківника, зелені банани – це ваш вибір. Якщо ж ви шукаєте солодкий та енергійний перекус із підвищеним рівнем антиоксидантів — вибирайте жовті стиглі банани.

Творить дива! Вчені назвали найкорисніший продукт харчування

субота, 27 квітень 2024, 12:30

Дослідники з Університету Вільяма Патерсона в Нью-Джерсі зробили частину роботи за нас. Аналізуючи харчову цінність десятків продуктів і їхній вміст 17 основних поживних речовин, включно з клітковиною, вітаміном С, кальцієм, залізом і білком, вони вияв...

Лише спробуйте! Цей продукт зробить каву неймовірно смачною

субота, 27 квітень 2024, 12:28

Що додати до кави, щоб повністю розкрити й посилити смак цього неймовірного напою, передають Патріоти України. Жоден ранок не обходиться без кави, яка бадьорить, дає силу та піднімає настрій на цілий день. А щоб напій був насиченішим та ароматнішим, мо...