Швидке схуднення вимагає не лише дієти та фізичних вправ, а й уважного підходу до повсякденних звичок. Окрім того, що важливо слідкувати за тим, що ми їмо, не менш значущим є і час прийому їжі, передають Патріоти України.
Експерти вважають, що оптимальний розклад харчування може значно прискорити процес зниження ваги. Дієтолог Мелісса Мітрі ділиться з eatthis.com порадами щодо того, як організувати харчування для досягнення найкращих результатів.
За словами експерта, організм краще засвоює їжу на початку дня, що дозволяє використовувати її для енергії, а не зберігати у вигляді жиру. Це зумовлено роботою гормонів, таких як інсулін, які активніше функціонують в першій половині дня відповідно до нашого циркадного ритму.
Встановіть часові рамки для харчування
Мітрі радить: "Найкращий період для прийому їжі – з 7:00 до 15:00. Дослідження свідчать, що харчування виключно в цей проміжок часу сприяє ефективній втраті ваги, стабілізації тиску та покращенню настрою".
Хоча це ідеальні часові межі, не всі можуть суворо їх дотримуватись. В такому разі рекомендується принаймні уникати їжі після 20:00. Хоча дослідження, які прямо підтверджують це правило, поки обмежені, багато фахівців погоджуються з таким підходом.
Мітрі додає: "Натомість варто зосередитися на тому, щоб споживати основну кількість калорій до обіду. Оптимально встановити часовий проміжок прийому їжі тривалістю 8-12 годин, наприклад, з 8:00 до 20:00. Це дозволить організму 12 годин відпочивати від їжі та підтримувати метаболізм".
Сніданок – головний прийом їжі
Щоб пришвидшити зниження ваги, важливо звертати увагу на час і склад кожного прийому їжі. Дослідження показують, що споживання більшої частини калорій під час сніданку, а не вечері, допомагає втрачати вагу ефективніше.
Мітрі рекомендує зосередитися на білковій їжі в першій половині дня. "Більший вміст білка під час сніданку допомагає контролювати гормони голоду та зменшувати апетит протягом дня", – зазначає вона. Це також сприяє меншому споживанню калорій у другій половині дня. Дослідження вказують, що організм ефективніше спалює калорії після сніданку, ніж після вечері.
Білок – користь на вашій тарілці
Щоб забезпечити організм достатньою кількістю білка, на сніданок можна приготувати омлет із овочами, доповнити його порцією фруктів і грецьким йогуртом. Важливо включати білкові продукти в кожен прийом їжі, але саме сніданок має бути найкалорійнішим.
Протягом дня можна додавати такі джерела білка, як індичка, риба, курка, бобові, горіхи, насіння, тофу, а також нежирні молочні продукти. Це допоможе підтримувати енергію та сприятиме зниженню ваги.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...