Швидке схуднення вимагає не лише дієти та фізичних вправ, а й уважного підходу до повсякденних звичок. Окрім того, що важливо слідкувати за тим, що ми їмо, не менш значущим є і час прийому їжі, передають Патріоти України.
Експерти вважають, що оптимальний розклад харчування може значно прискорити процес зниження ваги. Дієтолог Мелісса Мітрі ділиться з eatthis.com порадами щодо того, як організувати харчування для досягнення найкращих результатів.
За словами експерта, організм краще засвоює їжу на початку дня, що дозволяє використовувати її для енергії, а не зберігати у вигляді жиру. Це зумовлено роботою гормонів, таких як інсулін, які активніше функціонують в першій половині дня відповідно до нашого циркадного ритму.
Встановіть часові рамки для харчування
Мітрі радить: "Найкращий період для прийому їжі – з 7:00 до 15:00. Дослідження свідчать, що харчування виключно в цей проміжок часу сприяє ефективній втраті ваги, стабілізації тиску та покращенню настрою".
Хоча це ідеальні часові межі, не всі можуть суворо їх дотримуватись. В такому разі рекомендується принаймні уникати їжі після 20:00. Хоча дослідження, які прямо підтверджують це правило, поки обмежені, багато фахівців погоджуються з таким підходом.
Мітрі додає: "Натомість варто зосередитися на тому, щоб споживати основну кількість калорій до обіду. Оптимально встановити часовий проміжок прийому їжі тривалістю 8-12 годин, наприклад, з 8:00 до 20:00. Це дозволить організму 12 годин відпочивати від їжі та підтримувати метаболізм".
Сніданок – головний прийом їжі
Щоб пришвидшити зниження ваги, важливо звертати увагу на час і склад кожного прийому їжі. Дослідження показують, що споживання більшої частини калорій під час сніданку, а не вечері, допомагає втрачати вагу ефективніше.
Мітрі рекомендує зосередитися на білковій їжі в першій половині дня. "Більший вміст білка під час сніданку допомагає контролювати гормони голоду та зменшувати апетит протягом дня", – зазначає вона. Це також сприяє меншому споживанню калорій у другій половині дня. Дослідження вказують, що організм ефективніше спалює калорії після сніданку, ніж після вечері.
Білок – користь на вашій тарілці
Щоб забезпечити організм достатньою кількістю білка, на сніданок можна приготувати омлет із овочами, доповнити його порцією фруктів і грецьким йогуртом. Важливо включати білкові продукти в кожен прийом їжі, але саме сніданок має бути найкалорійнішим.
Протягом дня можна додавати такі джерела білка, як індичка, риба, курка, бобові, горіхи, насіння, тофу, а також нежирні молочні продукти. Це допоможе підтримувати енергію та сприятиме зниженню ваги.
Засмічені труби – справжній головний біль, особливо коли йдеться про злив у ванній кімнаті, який часто забивається волоссям, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. За словами досвідченого сантехніка та генерального директора компанії Ace Plumb...
Чи помічали ви, що столове приладдя з часом втрачає свій блиск і стає тьмяним? Це природний процес, адже щоденне використання ложок, виделок і ножів залишає на них сліди від їжі, води та мийних засобів. Але не поспішайте купувати новий набір – є прости...