Коли набридли чіпси і картопля фрі: Дуже смачні картопляні палички - легкий рецепт приготування

Іноді хочеться побалувати себе і близьких смаженою картоплею. Приготуйте замість неї це блюдо, і ви більше не захочете картоплі в іншому вигляді. Рецепт нескладний, але дуже смачний, передаютьПатріоти України.


Складові:
картопля - 750 гр .;
чорний перець - 2 гр .;
чебрець -2 гр .;
кукурудзяний крохмаль - 110 гр .;
сіль - 8 гр .;
петрушка за смаком;
сир чеддер - 100 гр .;
олія - 30 мл;
червоний перець - 2 гр.

Процес приготування картопляних паличок

Необхідно підготувати 750 гр. очищеної картоплі і зварити її в 1 л води. Якщо вона велика, то бульби краще порізати на шматочки для прискорення варіння.

Готову картоплю потрібно потовкти в пюре.

До неї додається сіль, чебрець, чорний перець, рубана петрушка і натертий сир. Маса вимішується, після чого в неї всипається крохмаль. Раніше він не додається, так як з ним не вийде рівномірно розподілити спеції.

Після другого перемішування приправлене і укріплене крохмалем пюре набирається потроху, і скочується в палички.

Частину з них можна викласти на деко з пергаментним папером, щоб запекти. Зверху вони змащуються сумішшю олії і червоного перцю. Запікаються палички 35-40 хв при температурі 180 ° С.

Решта паличок можна посмажити на сковорідці в олії.

Для цього на конфорці встановлюється сильний вогонь. Палички смажаться дуже швидко, так як по суті всі інгредієнти спочатку вже готові, потрібна тільки хрустка скоринка. Приготуйте перший раз їх обома способами, щоб визначити який вам подобається більше.

Ви могли це не знати! ТОП-4 популярні продукти, які закупорюють артерії та заважають схуднути

п’ятниця, 26 грудень 2025, 19:05

Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...

Цей бульйон як отрута. Деякі експерти стверджують, що він містить паразитів

п’ятниця, 26 грудень 2025, 18:44

Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...