Коли почати вечерю і як уникнути об'їдання: Дієтологиня розповіла про правильне застілля на Новий рік

Для того щоб уникнути об'їдання перед зустріччю Нового року 2022 слід почати новорічну вечерю за декілька годин до бою курантів. В ідеалі це 8 година вечора. Далі потрібно прибрати стіл, залишивши тільки шампанське і закуску. Бажано не вживати смажену, копчену, гостру і жирну їжу і поєднувати її з алкоголем. Про це заявила лікарка-дієтологиня, фахівець медицини антистаріння, засновниця Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська, зазначають Патріоти України.

Як розповіла вона у інтерв'ю Главреду, найкраще повечеряти ще до того, як буде бій курантів. Новорічну вечерю можна почати о 8-9 годині вечора. Потім краще прибрати стіл і залишити виключно шампанське і легку закуску. Далі можна просто сидіти і спілкуватися.

"Люди повинні зібратися за святковим столом не тоді, коли вони вже дуже втомлені, хочуть спати і ледь можуть дочекатися бою курантів, а раніше, щоб просто повечеряти. Новорічна вечеря може початися трошки пізніше звичайного - о восьмій-дев'ятій годині вечора. Найкраще - о восьмій годині. Треба повечеряти і прибрати стіл, залишивши тільки шампанське і легку закуску. А далі - просто спілкуватися і добре проводити час з друзями. Таким чином, ви завершите рік добрим прийомом", - сказала Скиталінська.

За її словами, вночі організм на автоматі готується до сну, у цей час органи людини не налаштовані на травлення. Тому їжа, з'їдена пізно вночі, залишатиметься у кишківнику. В результаті людина може відчувати здуття, тяжкість і дискомфорт.

"Коли настає ніч, нам не дарма хочеться спати - у нас активується гормон мелатонін, який допомагає організму відновитися під час сну. Крім того, стає менше гормону серотоніну, що зберігає нас в бадьорому стані, в якому ми добре сприймаємо інформацію. Тобто хочемо спати не ми, а наш організм, тому що він живе за певними хронологічними ритмами. Ось і наші органи функціонують, згідно з хроноритмами. Тому, якщо ми наїдатимемося у той час, коли печінка і кишківник погано виробляють ферменти для травлення, їжа не буде оброблена і не буде добре засвоюватися. У підсумку їжа буде залишатиметьсяся в нашому кишківнику довше звичайного, через що може виникнути відчуття здуття, тяжкості і дискомфорту", - пояснила дієтологиня.

Також вона додала, що на вечерю краще не їсти смажену, копчену і гостру їжу. Причому не рекомендується поєднувати все це з алкогольними напоями. Якщо додати ще й солодощі, то організм може зіткнутися з сильним стресом.

"Саме тому варто уникати важкої (смаженої, копченої, гострої і жирної) їжі на вечерю. А, тим більше, не варто поєднувати все це з алкоголем. А якщо ще додати зверху якісь солодощі, тим більше, з кремом... Такий стрес можуть витримати тільки здорові і міцні організми. Більшість з нас такими не володіє", - підкреслила Оксана Скиталінська.

Це така смакота! Як приготувати тонке та хрумке тісто для піци

вівторок, 16 квітень 2024, 11:12

Домашня піца вийде в рази дешевше і звичайно смачніше за ту, що можна замовити в ресторані, однак є одна важлива умова - це ідеальне тісто, передають Патріоти України. У справжніх піцеріях страву подають із тоненьким тістом, яке хрумтить і тане в роті....

Ви зіпсуєте м'ясо! Ось в якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

вівторок, 16 квітень 2024, 10:30

Щоб шашлик був дійсно смачним та соковитим, важливо обрати не лише правильний маринад, але й посуд, в якому м'ясо буде настоюватись. Для такої справи підходить далеко не увесь матеріал. І часто, саме через неправильну миску, страва виходить зіпсованою,...