Для того щоб уникнути об'їдання перед зустріччю Нового року 2022 слід почати новорічну вечерю за декілька годин до бою курантів. В ідеалі це 8 година вечора. Далі потрібно прибрати стіл, залишивши тільки шампанське і закуску. Бажано не вживати смажену, копчену, гостру і жирну їжу і поєднувати її з алкоголем. Про це заявила лікарка-дієтологиня, фахівець медицини антистаріння, засновниця Dr. Skytalinska Academy Оксана Скиталінська, зазначають Патріоти України.
Як розповіла вона у інтерв'ю Главреду, найкраще повечеряти ще до того, як буде бій курантів. Новорічну вечерю можна почати о 8-9 годині вечора. Потім краще прибрати стіл і залишити виключно шампанське і легку закуску. Далі можна просто сидіти і спілкуватися.
"Люди повинні зібратися за святковим столом не тоді, коли вони вже дуже втомлені, хочуть спати і ледь можуть дочекатися бою курантів, а раніше, щоб просто повечеряти. Новорічна вечеря може початися трошки пізніше звичайного - о восьмій-дев'ятій годині вечора. Найкраще - о восьмій годині. Треба повечеряти і прибрати стіл, залишивши тільки шампанське і легку закуску. А далі - просто спілкуватися і добре проводити час з друзями. Таким чином, ви завершите рік добрим прийомом", - сказала Скиталінська.
За її словами, вночі організм на автоматі готується до сну, у цей час органи людини не налаштовані на травлення. Тому їжа, з'їдена пізно вночі, залишатиметься у кишківнику. В результаті людина може відчувати здуття, тяжкість і дискомфорт.
"Коли настає ніч, нам не дарма хочеться спати - у нас активується гормон мелатонін, який допомагає організму відновитися під час сну. Крім того, стає менше гормону серотоніну, що зберігає нас в бадьорому стані, в якому ми добре сприймаємо інформацію. Тобто хочемо спати не ми, а наш організм, тому що він живе за певними хронологічними ритмами. Ось і наші органи функціонують, згідно з хроноритмами. Тому, якщо ми наїдатимемося у той час, коли печінка і кишківник погано виробляють ферменти для травлення, їжа не буде оброблена і не буде добре засвоюватися. У підсумку їжа буде залишатиметьсяся в нашому кишківнику довше звичайного, через що може виникнути відчуття здуття, тяжкості і дискомфорту", - пояснила дієтологиня.
Також вона додала, що на вечерю краще не їсти смажену, копчену і гостру їжу. Причому не рекомендується поєднувати все це з алкогольними напоями. Якщо додати ще й солодощі, то організм може зіткнутися з сильним стресом.
"Саме тому варто уникати важкої (смаженої, копченої, гострої і жирної) їжі на вечерю. А, тим більше, не варто поєднувати все це з алкоголем. А якщо ще додати зверху якісь солодощі, тим більше, з кремом... Такий стрес можуть витримати тільки здорові і міцні організми. Більшість з нас такими не володіє", - підкреслила Оксана Скиталінська.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...