Коли прибирати новорічну ялинку: Народні прикмети

Українці вже відгуляли Новий рік та Різдво, позаду також Щедрий вечір та Старий Новий рік. Згідно з деякими повір'ями, прикраси, які були в будинку на Новий рік, краще прибрати до цих дат, передають Патріоти України.

Коли потрібно прибирати ялинку в 2022 році - думка церкви

За християнськими канонами, традиція прикрашати ялинку на Новий рік - це язичницький обряд, тому церква взагалі не рекомендує віруючим її дотримуватися. Проте, якщо ви вже нарядили святкове дерево, можете прибрати його за заповітами церкви - відразу після Васильєва вечора (14 чічня) і до Хрещення (19 січня). На те, щоб позбутися від головного атрибута Нового року, у вас буде 5 днів.

Коли треба прибирати ялинку - народні прикмети

Який алкоголь краще пити: скільки спиртне виходить з організму і коли сідати за кермоСлов'янські повір'я дають свободу вибору і різну інформацію. За однією з версій, найголовнішим святом було Хрещення, тому новорічну ялинку прибирали відразу після нього, як і всі інші прикраси.

Другий варіант - винести ялинку в перших числах січня, так як вона "ввібрала" в себе негатив року, що минає. До того ж, якщо у вас натуральна ялинка і з неї вже почали обсипатися голки, це виглядає неестетично і немає ніякої потреби в присутності такого дерева в будинку.

Як правильно викинути ялинку

Якщо ви щорічно наряджаєте штучне дерево, то особливих проблем з ним не буде. У такому випадку питання полягає не в утилізації ялинки, а в її зберіганні. Експерти кажуть, що найкраще залишити дерево в пластиковому контейнері, а не в дерев'яній коробці, захистивши від прямих сонячних променів.

Існує 4 способи, як винести з квартири натуральну ялинку:

Перш, ніж вибирати будь-який з наведених нижче варіантів, ми рекомендуємо вам розстелити на підлозі газети, щоб ялинки опадали на них, а не на підлогу.

Поліетиленова плівка

Такий метод підійде, якщо ваша ялинка невеликих розмірів. Візьміть плівку і обмотайте нею дерево, підгинаючи гілки вгору. Починати краще знизу, щоб рівномірно упакувати ялинку. Корисна порада: купувати краще будівельну плівку, а не харчову - вона міцніше.

Сміттєві пакети

За відсутності плівки можна скористатися і мішками для відходів. Беріть пакети найбільшого розміру - один надягайте на верхівку дерева, а другий розмістіть знизу. Верхній пакет заправте в нижній посередині ялинки, обмотайте скотчем.

Чохол для одягу, ковдра або тканина

Візьміть щось з переліку вище, старе і непотрібне. Щільно обмотайте ялинку, зверху перев'яжіть мотузкою, шнурком або скотчем.

Секатор і пакети

Цей спосіб ідеальний, якщо на Новий рік ви купували велику і пухнасту ялинку. Зріжте секатором гілки якомога ближче до стовбура і складіть їх в пакет для сміття. Продовжуйте до тих пір, поки від дерева не залишиться тільки стовбурова частина. Винесіть на смітник її і всі пакети з "запчастинами" від ялинки.

Важливо пам'ятати, що новорічну ялинку не можна викидати в контейнер. Краще поставити її поруч зі сміттєвими баками, тоді комунальні служби заберуть її на утилізацію.

Куди здати ялинку на переробку

Щоб дерево не розкладалося серед сміття, його можна здати на утилізацію. У таких точках ялинки переробляють у добриво для ґрунту – мульчу. Тоді дерево принесе користь природі навіть коли воно вже потрібне.

Пункти прийому ялинок можна переглянути на спеціальному сайті. Подібні пункти працюють і в інших містах України.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...