Коли шарлотка набридла - рецепт ніжного яблучного пирога "Пломбір"

Якщо класична шарлотка набридла, з яблук можна приготувати заливний пиріг на сметані. Випічка відрізняється тим, що у ній мало тіста, натомість велика кількість яблучної начинки. Пиріг через це виходить дуже ніжним та повітряним, передають Патріоти України.

Фудблогерка Юлія Ковальчук (channelvo_ua) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом заливного пирога з яблуками "Пломбір".

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло – 150 г
  • борошно – 250 г
  • сметана – 120 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Начинка:

  • яблука – 4-6 шт

Заливка:

  • сметана – 350 г
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 200-250 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
  • борошно – 60 г

Спосіб приготування:

1. Для приготування тіста потрібно натерти у борошно вершкове масло. Додати до маси розпушувач та сметану, замісити м'яке тісто.

2. Отримане тісто викласти у форму, формуючи бортики. Форму з тістом залишити у холодильнику.

3. Тим часом яблука для начинки почистити від серцевини та порізати тонкими слайсами. Викласти їх на тісто.

4. Для приготування заливки потрібно змішати всі необхідні інгредієнти. Вилити отриману масу на яблука.

5. Випікати пиріг за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Смачного

Жіночий психологічний тест: Виберіть елегантний предмет - і дізнайтеся свої привабливі якості

понеділок, 2 жовтень 2023, 19:10

Зазвичай вважається, що вміння подобатися людям - дар рідкісний, корисний, щасливий. У кожного з нас є привабливі якості, для успішного і гармонійного життя корисно розвивати те, що викликає симпатію суспільства, близького оточення, передають Патріоти ...

Скільки варити картоплю для ідеального пюре і який сорт найкраще підійде - ділимося порадами

понеділок, 2 жовтень 2023, 18:39

Найпростіша страва з картоплі - смачне та ніжне пюре. Кулінари радять додавати в пюре молоко, сметану, якісне вершкове масло. А для більш пікантного смаку можна додавати часник, плавлений сир, пармезан, зелену цибулю, передають Патріоти України. Редак...