Коли шарлотка набридла - рецепт ніжного яблучного пирога "Пломбір"

Якщо класична шарлотка набридла, з яблук можна приготувати заливний пиріг на сметані. Випічка відрізняється тим, що у ній мало тіста, натомість велика кількість яблучної начинки. Пиріг через це виходить дуже ніжним та повітряним, передають Патріоти України.

Фудблогерка Юлія Ковальчук (channelvo_ua) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом заливного пирога з яблуками "Пломбір".

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло – 150 г
  • борошно – 250 г
  • сметана – 120 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Начинка:

  • яблука – 4-6 шт

Заливка:

  • сметана – 350 г
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 200-250 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
  • борошно – 60 г

Спосіб приготування:

1. Для приготування тіста потрібно натерти у борошно вершкове масло. Додати до маси розпушувач та сметану, замісити м'яке тісто.

2. Отримане тісто викласти у форму, формуючи бортики. Форму з тістом залишити у холодильнику.

3. Тим часом яблука для начинки почистити від серцевини та порізати тонкими слайсами. Викласти їх на тісто.

4. Для приготування заливки потрібно змішати всі необхідні інгредієнти. Вилити отриману масу на яблука.

5. Випікати пиріг за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Смачного

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...

Ці три чарівні риси можуть видати маніпулятора за лічені хвилини

понеділок, 1 грудень 2025, 12:12

Маніпулятори вміло приховують свої справжні наміри. Спершу вони здаються дружніми, приємними та турботливими, але насправді кожен їхній крок спрямований на контроль і експлуатацію. Експерти радять звертати увагу на три риси, які на перший погляд вигляд...