Коли шарлотка набридла - рецепт ніжного яблучного пирога "Пломбір"

Якщо класична шарлотка набридла, з яблук можна приготувати заливний пиріг на сметані. Випічка відрізняється тим, що у ній мало тіста, натомість велика кількість яблучної начинки. Пиріг через це виходить дуже ніжним та повітряним, передають Патріоти України.

Фудблогерка Юлія Ковальчук (channelvo_ua) на своїй сторінці в Instagram поділилася рецептом заливного пирога з яблуками "Пломбір".

Інгредієнти:

Тісто:

  • вершкове масло – 150 г
  • борошно – 250 г
  • сметана – 120 г
  • розпушувач – 1 ч. л.

Начинка:

  • яблука – 4-6 шт

Заливка:

  • сметана – 350 г
  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 200-250 г
  • ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
  • борошно – 60 г

Спосіб приготування:

1. Для приготування тіста потрібно натерти у борошно вершкове масло. Додати до маси розпушувач та сметану, замісити м'яке тісто.

2. Отримане тісто викласти у форму, формуючи бортики. Форму з тістом залишити у холодильнику.

3. Тим часом яблука для начинки почистити від серцевини та порізати тонкими слайсами. Викласти їх на тісто.

4. Для приготування заливки потрібно змішати всі необхідні інгредієнти. Вилити отриману масу на яблука.

5. Випікати пиріг за температури 180 градусів 40-50 хвилин. Смачного

Все просто! Натуральний метод, з яким чайник блищатиме як новий

п’ятниця, 21 листопад 2025, 13:09

Хоча харчова сода та оцет є найчастіше рекомендованими методами видалення накипу з чайника, не всім подобається їхній інтенсивний запах і необхідність ретельного промивання. Однак є інший, не менш ефективний і повністю натуральний метод, який зробить в...

А ви це знали? Який наповнювач ковдри справді забезпечує солодкий сон

п’ятниця, 21 листопад 2025, 12:45

Вибір наповнювача безпосередньо впливає на якість сну. Одні матеріали перегрівають, інші викликають алергію, треті погано зберігають тепло, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Традиційно еталоном вважається натуральний пух. Він легкий, тепл...