Перед посівом огірків слід визначитися з місцем вирощування - будуть вони рости в теплиці або на грядці. Справа у сортах: самозапильні і партенокарпічні типи підійдуть для теплиць, а бджолозапильні - для грядок, передають Патріоти України.
Деякі городники говорять, що перш ніж сіяти огірки, слід звіритися із місячним календарем, адже у повню та на молодик нічого садити не варто.
Що каже місячний календар
Правило посівного календаря дуже просте: на Місяць, що зростає сіємо культури, їстівна частина яких росте над землею, а на спадаючий Місяць – під землею. Повний Місяць і молодик несприятливі для городніх робіт.
Тож огірки радять сіяти у наступні дати:
Коли садити огірки у теплиці та на грядки
Огірки дуже теплолюбиві і не переносять низьких температур. Щоб огірок почувався комфортно треба дочекатися прогріву грунту мінімум до 10-12 °C, денна температура не має опускатися нижче +18° C, а нічна нижче +10 °C.
Визначити термін пересадки у теплицю чи на грядку дуже легко. До дати посіву насіння додаємо 5-7 днів на появу сходів, і ще 25 днів на розвиток.
Як виростити огірки
Насіння огірка слід відкалібрувати. Допоможе у цьому соляний розчин, але не занадто різкий. Кидаємо насіння у слабкий розчин солі та води. Насіння, які не потонули – не вродять, їх можна одразу викинути. Інші насінини варто дістати, промити водою та за необхідності обробити розчином марганцівки.
У ємність насипаємо землю, поливаємо її водою. Далі робимо ямку глибиною 1-1,5 см. Опускаємо у неї 2 насінинки. Засипаємо грунтом, накриваємо плівкою і прибираємо у тепле місце. Поливати розсаду огірків слід щоденно. Огіркам потрібне повітря, тож щодня треба відкривати плівку, даючи можливість рослинам дихати. Якщо цього не робити, на розсаді може з’явитися цвіль.
Через 25-30 днів розсаду пересаджують у теплицю або на грядку.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...