Коли солити картопляне пюре під час варіння, щоб не зіпсувати його - лайфхак

Здавалося б, що картопляне пюре вміє готувати кожна господиня. Та навіть таку просту страву можна легко зіпсувати, додавши деякі інгредієнти не в тому вигляді, що потрібно. На смак впливає навіть той момент, коли саме ви солите страву, передають Патріоти України.

Як рекомендують досвідчені господині, картоплю для пюре потрібно варити у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. Утім, слідкуйте за кількістю солі, адже страву дуже легко пересолити, що в кінцевому результаті неможливо буде виправити.

Як вже мовилося раніше, є інгредієнти, які потрібно вміти правильно додавати у пюре. Це стосується молока та вершкового масла. Річ у тім, що використовувати їх щойно з холодильника не можна, вони повинні бути теплими, а ще краще – гарячими. Тож, почекайте, поки вони стануть кімнатної температури, або розігрійте. Інакше – ця помилка призведе до того, що пюре моментально стане сірим та тугим.

Окрім цього, дуже важливо не вдаватись до використання кухонних комбайнів таких, як блендер. Адже, він надто збиває картопляну масу, роблячи консистенцію крохмалистою, липкою та тягучою.

Тест із зображенням: Що ви бачите перш за все, розкриє ваш прихований характер

понеділок, 8 грудень 2025, 18:10

Цей тест допоможе дізнатися щось нове про себе та весело провести час. Подивіться на малюнок і скажіть, що ви бачите. Кожен сприймає ілюстрацію по-своєму - це оптична ілюзія, яка відкриває особливості вашої особистості, передають Патріоти України. 1. М...

Робота з дому рятує психіку: Вчені розповіли, кому це допомагає найбільше

понеділок, 8 грудень 2025, 17:58

Дослідники встановили, що віддалена або гібридна робота може позитивно впливати на психічне здоров’я, передусім у жінок із ментальними труднощами. Найкращим форматом для них виявився гібридний графік: переважно робота з дому та 1–2 робочі дні в офісі. ...