Коли солити картопляне пюре під час варіння, щоб не зіпсувати його - лайфхак

Здавалося б, що картопляне пюре вміє готувати кожна господиня. Та навіть таку просту страву можна легко зіпсувати, додавши деякі інгредієнти не в тому вигляді, що потрібно. На смак впливає навіть той момент, коли саме ви солите страву, передають Патріоти України.

Як рекомендують досвідчені господині, картоплю для пюре потрібно варити у воді, яку солять у момент закипання або через 5-10 хвилин після. Утім, слідкуйте за кількістю солі, адже страву дуже легко пересолити, що в кінцевому результаті неможливо буде виправити.

Як вже мовилося раніше, є інгредієнти, які потрібно вміти правильно додавати у пюре. Це стосується молока та вершкового масла. Річ у тім, що використовувати їх щойно з холодильника не можна, вони повинні бути теплими, а ще краще – гарячими. Тож, почекайте, поки вони стануть кімнатної температури, або розігрійте. Інакше – ця помилка призведе до того, що пюре моментально стане сірим та тугим.

Окрім цього, дуже важливо не вдаватись до використання кухонних комбайнів таких, як блендер. Адже, він надто збиває картопляну масу, роблячи консистенцію крохмалистою, липкою та тягучою.

ТОП-3 причини, чому кава може допомогти схуднути та як її правильно пити

вівторок, 7 жовтень 2025, 23:10

Кава не є чарівним засобом для схуднення, але наукові дослідження показують, що вона може стати корисним доповненням до вашого раціону. Експерти виділяють три основні механізми, завдяки яким кава може сприяти контролю ваги, передають Патріоти України. ...

А ви це знали? Чому дзеркала в спальні приносять проблеми та поганий сон

вівторок, 7 жовтень 2025, 18:30

Багато людей не підозрюють, що розташування дзеркала в спальні може негативно впливати на сон і енергію, передають Патріоти України. 1. Поганий сон і тривога Дзеркало, що відображає ліжко, може підсвідомо створювати відчуття стороннього погляду, що пр...