Коли старі методи не працюють: Трюк з вологою серветкою, яка визначить, чи взуття натуральне

Трюк з вологою серветкою, яка визначить чи взуття натуральне

Раніше натуральність шкіри перевіряли по-різному. Її м'яли, терли і навіть нюхали. Однак технології вироблення штучного замінника настільки розвинулись, що відрізнити "підробку" таким чином стає все важче.

Так, шкіра справді має специфічний запах, який ні з чим не сплутаєш. Але сьогодні виробники вже навчилися робити дійсно якісний шкірозамінник, який важко відрізнити від натурального матеріалу. Існують навіть спеціальні спреї з запахом шкіри.

Як швидко дізнатися чи шкіра натуральна

У такому разі на допомогу прийде невелика хитрість. Натуральна шкіра добре вбирає вологу. Це і є ключовий фактор її комфорту на відміну від шкірозамінник. Ноги у взутті мають дихати.

Збираючись зробити покупку оффлайн, візьміть із собою звичайні вологі серветки без спирту та олії. Легенько прикладіть одну серветку до матеріалу. Достатньо буде всього лише 10 секунд, щоб натуральна шкіра увібрала вологу. Слід повністю зникає після висихання, тож не хвилюйтеся.

Якщо на виробі ви не бачите жодного сліду вологи — перед вами річ із шкірозамінника.

Ще кілька простих способів, як перевірити, чи справжня шкіра на взутті чи сумці.

Натуральна шкіра зберігає тепло, а ось замінники — ні. Тому перевірити натуральну шкіру можна руками. Щільно притисніть до поверхні матеріалу долоню і потримайте 15-30 секунд. Потім притуліть виріб до щоки. Відчуваєте тепло? Значить сумка чи взуття виготовлені з натуральної шкіри. Якщо поверхня залишається холодною — зі шкірозамінника.

Можна уважно оглянути річ. Зазвичай виробники, які використовують натуральну шкіру, не ховають торці шкіряних пластин у швах, а ось ті, хто виготовляє товари зі шкірозамінника намагаються все приховати.

Якщо ви вже придбали річ і тепер хочете перевірити, чи вона виготовлена з натуральної шкіри, є ще один ефективний метод. Візьміть тоненьку голочку і проколіть матеріал у непомітному місці. Голка пройде надзвичайно легко через натуральний матеріал, а ось через екошкіру досить важко.

Можна натиснути на річ і спробувати її трішки розтягнути. Якщо вона швидко повертає свою форму — перед вами натуральна шкіра. Також вона не буде змінювати колір під час таких маніпуляцій. А ось шкірозамінник може легко змінити відтянок.

Розгляньте пори — на справжній шкірі вони будуть розташовуватися довільно, а на шкірозаміннику нічим не відрізнятимуться.

Відповідальні виробники часом додають до виробу приклад матеріалу. Зазвичай це невеликий ярлик особливої форми. Ромб означає, що перед вами шкірозамінник, будь-яка інша форма — натуральна шкіра. На ярлику може бути і позначка. Наприклад, натуральна шкіра англійською мовою звучить "genuine leather", німецькою — "echtleder", французькою — "cuir", а італійською "vera pelle".

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...