Коли в’їдяться в голову: Календар магнітних бурь на вересень

Прогноз стверджує, що місяць буде спокійним – але пару раз трусне дуже сильно.

Магнітні бурі у вересні 2020 відвідувати Землю будуть рідко – але самі метеоудари будуть екстремально інтенсивними. У ці періоди людей чекають безсоння, тремор кінцівок, тахікардія, втома та традиційні головні болі, які насилу піддаються лікуванню, передають Патріоти України з посиланням на Главред.

Магнітна буря 6 вересня 2020 буде високоінтенсивною. В першу чергу загостриться безсоння. На рівному місці людина може затіяти скандал або влаштувати істерику. Тому варто пити трав'яні чаї на основі м'яти, ромашки або меліси. Щоб нормально виспатися - фахівці радять сходити перед сном на прогулянку, зайнятися медитацією або розслаблюючою йогою. Гарячу ванну краще замінити контрастним душем.

Магнітна буря 29-30 вересня 2020 небезпечна своєю тривалістю: вона почнеться рано вранці 29-го числа (то вівторок), а 30-го – досягне піку. Симптоми магнітних бур у ці дні в тій чи іншій мірі будуть відчувати на собі навіть здорові люди. А найгірше цю бурю перенесуть алергіки, гіпертоніки та люди, які схильні до психологічних розладів.

Тому наприкінці вересня варто уникати стресів, по можливості, не сідати за кермо та завжди вносити з собою індивідуальний набір ліків першої необхідності. Інтенсивні заняття спортом краще замінити на йогу, прогулянки на свіжому повітрі або просту гімнастику.

Що робити

⇒ Варто привчити себе до ранкового контрастного душу (по 10-15 секунд на холодний і гарячий натиск води): він допоможе швидше прокинутися. А ось увечері краще приймати розслаблюючу ванну - щоб краще спалося. У воду можна додати ефірні масла лаванди, м'яти або меліси, бергамота (останній – добре бореться зі стресом).

⇒ Уважніше ставитися до свого раціону: відмовитися від смаженої й жирної їжі на користь свіжих або мінімально оброблених термічно овочів і фруктів. У магнітні бурі корисно приймати магній: він міститься, наприклад, у морській капусті, висівках і вівсянці.

⇒ Важливо пити достатньо рідини. Не забувайте брати з собою воду, виходячи з дому.

⇒ Потрібно більше гуляти на свіжому повітрі, а ще краще – вибиратися на природу. Якщо такої можливості немає, то необхідно частіше провітрювати приміщення.

Це варто знати! Який сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:09

Навіть холостяки вже усвідомили, що одні сорти картоплі потрібно вибирати для варіння, інші для смаження, а треті для салатів чи тушкування, передають Патріоти України. Хтось по-старому воліє готувати різні страви з одного сорту картоплі – і це його п...

А ви це знали? Чому обсяг пам'яті на флешці або диску менший, ніж заявлено виробником

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:59

Допустимо, ви придбали новий SSD, HDD або флеш-накопичувач. Вдома підключили його до комп'ютера, відформатували та готові почати зберігати файли на пристрої. Однак в один момент виявляєте, що фактично доступний простір на носії менше, ніж зазначено на ...