Кому не можна їсти червоне м'ясо: Лікар розповів, що буде з організмом


Всі ми любимо смачно поїсти і не завжди це правильна їжа. Всім відомо, що чіпси, сухарики, занадто гостра їжа, жирна або смажена може нашкодити нашому організму, передають Патріоти України.

Однак виявляється, що є продукти, які краще не вживати деяким людям через хвороби. Здавалося б звичайне м'ясо потрібно їсти, щоб наситити себе необхідними і корисними мікроелементами. Але є категорії людей, яким не можна їсти червоне м'ясо, адже можуть посилитися проблеми з організмом.

Лікар-дієтолог Роксана Ехсані зазначила, що червоне м'ясо підвищує ризик розвитку високого рівня холестерину і високого кров'яного тиску. Особливо в смаженому м'ясі, якщо воно підгоріло, знаходиться велика кількість канцерогенів.

Яке м'ясо відноситься до червоного

В першу чергу прийнято вважати червоним м'ясо яловичини, свинини, баранини і конини. Навіть м'ясо курей, гусей, індичок, цесарок відносять до таких. Білим вважається лише грудка, вона ще є дієтичної.

Характерний колір всім їм надає міоглобін - особливий білок, що міститься в м'язових тканинах.

Кому не можна їсти червоне м'ясо

Люди з високим рівнем холестерину

Людям, які страждають через високий рівень холестерину краще не зловживати червоним м'ясом, адже воно буде ще сильніше підвищувати рівень холестерину. В такому випадку краще обмежити споживання такого м'яса до 1-2 разів на місяць і краще вибирати нежирний шматок.

Люди з альфа-гал синдромом

Це захворювання може з'явитися після укусу кліщів. Через нього у людини може розвинутися алергія на червоне м'ясо. Його вживання може спровокувати кропив'янку, нудоту, блювоту, діарею, печію, біль в шлунку, а також сильне падіння кров'яного тиску.

Люди із захворюваннями серця

Такі люди можуть страждати через наліт, який накопичився в артеріях. Все через жири, які вживала ця людина. Червоне м'ясо може ще сильніше погіршити ситуацію.

Люди із захворюваннями нирок

Поїдання цього м'яса при поганій роботі нирок може серйозно нашкодити організму. Проблеми будуть спровоковані високим вмістом білка в цьому продукті.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...