
Ізюм вважають одним із найкорисніших сухофруктів - він зміцнює серце, покращує роботу мозку, допомагає боротися з втомою та безсонням. Але, попри велику користь, є випадки, коли ізюм може нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України.
Ізюм містить багато природного цукру — до 65% глюкози й фруктози. Навіть невелика жменька може різко підвищити рівень цукру в крові, тому при діабеті його краще уникати або вживати під контролем лікаря.
Через високу калорійність (понад 270 ккал на 100 г) ізюм може заважати схудненню. Його слід їсти в дуже обмеженій кількості.
Органічні кислоти та висока концентрація клітковини можуть подразнювати слизову шлунка й кишківника, викликаючи біль і здуття.
Ізюм містить багато калію, і при порушеннях роботи нирок його надлишок може бути шкідливим.
Більшість покупного ізюму обробляють діоксидом сірки для кращого вигляду. Ця речовина може викликати алергічні реакції, кашель або висипання у чутливих людей.
Експерти кажуть, що більшість любителів кави не знають, як довго кофеїн залишається в організмі, передають Патріоти України. Якщо ви любите чіткі відповіді, вам може не сподобатися відповідь на питання «як „пізно“ вже занадто пізно для кави?». Не завжд...
Нові дослідження показали, що плітки з партнером можуть зміцнювати стосунки й підвищувати рівень щастя. Виявляється, обговорюючи інших людей, ми створюємо відчуття близькості, довіри та єдності, передають Патріоти України. Дослідники Чандлер М. Спар і ...