
Ізюм вважають одним із найкорисніших сухофруктів - він зміцнює серце, покращує роботу мозку, допомагає боротися з втомою та безсонням. Але, попри велику користь, є випадки, коли ізюм може нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України.
Ізюм містить багато природного цукру — до 65% глюкози й фруктози. Навіть невелика жменька може різко підвищити рівень цукру в крові, тому при діабеті його краще уникати або вживати під контролем лікаря.
Через високу калорійність (понад 270 ккал на 100 г) ізюм може заважати схудненню. Його слід їсти в дуже обмеженій кількості.
Органічні кислоти та висока концентрація клітковини можуть подразнювати слизову шлунка й кишківника, викликаючи біль і здуття.
Ізюм містить багато калію, і при порушеннях роботи нирок його надлишок може бути шкідливим.
Більшість покупного ізюму обробляють діоксидом сірки для кращого вигляду. Ця речовина може викликати алергічні реакції, кашель або висипання у чутливих людей.
Шведські науковці зафіксували зв’язок між регулярним споживанням жирного сиру та нижчим ризиком розвитку деменції. За результатами довгострокового дослідження, люди, які щодня з’їдали щонайменше 50 грамів сиру з вмістом жиру понад 20%, рідше стикалися ...
Головними ворогами серця є жирна їжа, сидячий спосіб життя, куріння та алкоголь. Однак нові наукові дані свідчать, що фінансові труднощі - страх не мати можливості купити продукти або оплатити рахунки – "зношують" серце швидше, ніж шкідливі звички, пер...