
Консервовані огірки на зиму можна приготувати і без маринаду. Кулінарний блогер Лілія Цвіт поділилася найшвидшим рецептом смачних овочів на зиму, передають Патріоти України.
Господині, які готують закрутки на зиму, знають, як багато часу займає цей процес. Жінки, які поєднують побут та роботу, намагаються обирати максимально легкі рецепти. Один із таких представила Лілія Цвіт на своєму YouTube-каналі.
Блогер зазначила, що намагається використовувати лише сухі спеції, тому відмовляється від листя вишні, смородини чи хрону. Вона розповіла, як підготувати літрові банки з огірками.
• 1 ст. л. солі;
• 1 ст. л. цукру;
• 2 ст. л. оцту 9%;
• 1 лавровий лист;
• 1 суцвіття кропу;
• 2 см кореня петрушки;
• 2 см кореня хрону;
• 3 шт. духмяного перцю;
• 4 з. часнику;
• 0,5 ч. л. сухої гірчиці у зернах;
• 1 шт. гвоздики;
• 0,5 ч. л. коріандру.
Лілія спочатку замочує огірки на дві години в холодній воді – це забезпечить їм хрускіт і додаткову соковитість. Також потрібно зрізати кінчики овочів з обох боків.
Підготовлені огірки потрібно щільно укласти чисті банки, на дно яких слід викласти спеції. Потім Цвіт насипає зверху сіль, цукор, укус і заливає огірочки окропом. Банки слід прикрити стерильними кришками.
На дно великої ємності потрібно застелити рушник, влити воду, підігріти, після чого поставити банки та простерилізувати протягом 10 хвилин після закипання води у каструлі.
Залишається закрити банки кришками, а потім збовтати воду в них, щоб сіль та цукор розчинилися. Потім банки слід перевернути і накрити пледом на добу. Готово
Психологічні тести - це не лише розвага, а й спосіб зайнятися саморефлексією. Один із таких тестів, поширений у TikTok, пропонує подивитися на зображення та визначити, що ви помітили першим. Вважається, що перший помічений елемент може розкрити ваші жи...
Бажання з’їсти щось солодке знайоме майже кожному. Але якщо тяга до цукру переслідує постійно, це може бути не просто любов до десертів, а сигнал про проблеми в організмі або нестачу певних речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача енергії або не...