Корисна вечеря: Смачний і швидкий рецепт з кабачків, який сподобається всім

Ви дотримуєтеся правильне харчування спробуйте ввести кабачки в свій раціон. Цей простий, корисний і разом з тим абсолютно дієтичний овоч ідеально впишеться в меню для схуднення і допоможе урізноманітнити ваш раціон. За допомогою кабачка можна готувати не тільки гарніри, але навіть супи, піци, торти, десерти і багато іншого, зазначають Патріоти України.

Оладки з кабачків пп рецепт

Просте і дієтичне блюдо, яке можна вживати як в якості сніданку на пп, так і в якості обіду і вечері.

Рецепт приготування оладки з кабачків

2 середніх кабачка. Бажано брати молоді овочі, тоді немає потреби чистити їх від шкірки і насіння. Натираємо на середній тертці і залишаємо на деякий час. Овочі пустять сік, який потім потрібно буде злити.

2 середніх яйця. 8 столових ложок вівсяних пластівців. У цьому рецепті ми борошно замінюємо пластівцями. Таким чином ми не тільки зменшимо калорійність, але і зробимо блюдо ще більш багатим на клітковину. Можна використовувати пластівці швидкого приготування.

Будь-яка зелень за смаком. Можна брати зелену цибулю, петрушку, кріп, шпинат — все, що вам до душі. Дрібно шаткуємо. Сіль і спеції на ваш смак.

До натертих кабачків кладемо яйця, пластівці і рубану зелень. Перемішуємо і додаємо улюблені спеції. Обсмажуємо з двох сторін.

Корисні страви з кабачків - рецепт

Вам потрібно:

  • Помідор - 4 шт.
  • Яйце - 3 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Кабачок - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Фарш - 300 г.
  • Сир - 150 г.
  • Масло рослинне - 2 ст. л.
  • Петрушка - пучок.

Помідори очистити від шкірки. Лук очистити від лушпиння і нарізати кубиками. Сир натерти. Часник очистити від лушпиння і подрібнити.

Розрізати кабачок на дві половинки, попередньо промивши його в холодній воді. Очистити від нутрощі. Замочити кабачки у воді.

На сковорідці посмажити цибулю в рослинній олії, через пару хвилин додати часник, потім м'ясний фарш - смажити все 10 хвилин. Потім додати помідори, подрібнену петрушку і тушкувати близько 5 хвилин. Додати сіль, перець за смаком.

Розбити в сковорідку яйця і тертий сир, все перемішати. Кабачки нафарширувати начинкою. Змастити фольгу рослинним маслом, з'єднати кабачки. Кабачки посипати тертим сиром і закрити фольгою. Залишити в духовці при температурі 180 градусів на 45 хвилин.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо пити чорний чай щодня

субота, 24 травень 2025, 9:58

Щоденне вживання чорного чаю може як позитивно, так і негативно впливати на організм — усе залежить від кількості, якості чаю, індивідуальних особливостей людини та супутніх факторів. Ось основні наслідки регулярного вживання чорного чаю, передають Пат...

Допоможе схуднути! Вчені назвали спецію, яка допоможе швидше відчути ситість

субота, 24 травень 2025, 9:47

Додавання гострих спецій у їжу може допомогти зменшити калорійність раціону. Про це йдеться у дослідженні, проведеному науковцями з Університету штату Пенсильванія, пише MedicalXpress, передають Патріоти України. Дослідники вивчали, як додавання до стр...