Корисні лайфхаки, що знадобляться кожному: Що робити, якщо натирає взуття

Мозолі на ногах - поширена проблема в теплий сезон. Натирати може як нове взуття, так і ношене, і впливає на це багато чинників, передають Патріоти України. Через незручне взуття не тільки з'являються мозолі, але і вростають нігті на ногах.

Чому натирає ноги нове і ношене взуття

При купівлі нового взуття ми частіше звертаємо увагу на його красу, а не на зручність, переконуючи себе, що воно розноситься і проблем не буде. Уже в процесі носіння виявляється, що мозоль натирає взуття через незручну колодку, невідповідний підйом або жорсткі задники. Нерідко натирає ноги й ношене взуття, яке певний час не було в експлуатації. Причинами цього може бути як те, що взуттю властиво зсихатися, так і неправильне зберігання і догляд за ним. Також мозолі та ранки з'являються через набряклість ніг у спеку. Взуття — це такий же індивідуальний предмет гардероба, як і спідня білизна. При його покупці потрібно враховувати не тільки розмір, але і висоту підйому, а також якість матеріалів.

Що робити, якщо натирає взуття: лайфхаки

Розношування взуття допомагає уникнути натирання

Проблему, як розносити взуття, можна розв'язати кількома способами.

✔️ Найпростіший — нанести спеціальний засіб для розтягування взуття. Купити його краще завчасно, якщо раніше виникали проблеми такого плану.

✔️ Коли зробити взуття зручним необхідно швидко, а потрібного засобу немає, можна використовувати оцет або спирт. Для цього за допомогою вати потрібно один із засобів нанести на внутрішню частину взуття, після чого надіти його на товсті шкарпетки й походити протягом 30 хвилин. Але потрібно бути обережним, адже під час контакту зі спиртом нестійка фарба може поплисти. Краще перед нанесенням перевірити якість кольорового покриття на непомітному місці.

✔️ Іноді допомагає і просто розносити взуття у вовняних шкарпетках.

✔️ Якщо взуття натирає п'яту, помістіть в нього мокрі газети й залиште в теплі — це розм'якшить його.

✔️ Коли нове шкіряне взуття натирає, обробіть жорсткі місця всередині гліцерином або вазеліном, а через 15 хвилин надіньте на теплу шкарпетку та походіть 15-20 хвилин.

✔️ Допомагає розносити взуття прогрівання. Одягніть взуття на товсті шкарпетки та направте струмінь гарячого повітря з фена на частину шкарпетки. Не знімайте взуття, доки воно не охолоне.

✔️ Є матеріали, які можуть втратити свій гарний вигляд через вплив високих температур або спирту — наприклад, замша та нубук. Тому, якщо нове взуття натирає, можна спробувати набити його сухим папером. Мочити його не можна: нубук і замша не люблять вологу, можуть тріснути та зморщитися.

Як правильно підбирати взуття

Озброївшись порадами, що робити, щоб взуття не натерло, важливо також знати, як потрібно його вибирати.

Розмір

Нове взуття натирає через неправильний розмір

Якщо пари потрібного розміру немає, деякі піддаються спокусі та купують взуття більшого або меншого розміру, ніж необхідно. У такому випадку ніяк розтягнути та розносити взуття не вийде, а носіння призведе до дискомфорту. До того ж неправильно підібраний розмір взуття створює додаткове навантаження на хребет, адже під час руху ногам доводиться робити більше зусиль. Тому важливо, щоб взуття було підібране в самий раз.

Каблук

Взуття на підборах може натирати

Взуття не має віджимати стопу та сковувати рухи, а каблук краще обрати стійкий і невисокий — до 5 см. Адже чим вище каблук, тим більше навантаження на спину.

Задник

Нерідко натирає ноги ношене взуття через задника

Нерідко відповідь на питання, чому натирає ноги ношене взуття, криється в матеріалі задника. Якщо він лаковий або постійно ковзає, проблеми не уникнути. Краще вибирати взуття з твердим задником, який буде фіксувати п'яту. Для м'якості можна змастити цю частину свічкою, дитячим кремом або милом.

Устілки

Устілки - важливий елемент взуття

Важливу роль відіграє і матеріал устілок. М'які будуть ковзати поверхнею й створювати дискомфорт, тому краще вибирати взуття, в якому устілки щільні та добре зафіксовані. До речі, устілки потрібно міняти раз у шість місяців, адже їм також властиво зношуватися і втрачати свою м'якість.

Підйом

Взуття натирає через неправильний підйом

Саме підйом визначає, наскільки зручно буде сидіти на нозі взуття. Визначити підйом ноги можна простим способом: намочіть ногу та поставте її на білий папір. Стопа відбилася повністю — це плоскостопість, є між п'ятою і носком великий вигин — це високий підйом, якщо вигин невеликий, то підйом нормальний.

Декоративні елементи

Ноги натирає взуття з декоративними елементами

Взуття з прикрасами, особливо відкрите, часто здавлює шкіру та травмує її. Якщо вже під час примірки відчувається дискомфорт, краще відмовитися від покупки.

Джерело: Depo.ua

Як замаринувати обрізки лосося для бутербродів

середа, 1 травень 2024, 18:15

Філе червоної риби не кожному по кишені. Натомість обрізки - бюджетний варіант, з якого можна приготувати різні страви. Але найлегше - просто замаринувати для бутербродів чи в салати, передають Патріоти України. Зверніть увагу, що готові солоні обрізки...

Швидкий салат з картоплі та грибів для несподіваних гостей

середа, 1 травень 2024, 17:05

Коли на порозі з’являються несподівані гості, потрібно терміново щось придумати на стіл. Найпростіше приготувати смачний салат із доступних продуктів. Це буде смачно та гості будуть нагодовані, передають Патріоти України. З продуктів вам знадобляться ...