Корисні поради до свят: Позбутися похмілля допоможуть сирі яйця, уникайте надлишку цукру у крові

Похмілля ‒ це не лише неприємні відчуття після бурхливого алкогольного застілля. Цей синдром має ще й суттєвий згубний вплив на здоров'я людини загалом.

Викликають похмілля будь-які алкогольні напої. Вони порушують сон та зневоднюють організм. Адже насправді алкоголь є токсином й організм із ним активно бореться. Швидко позбутися похмілля можна за допомогою яєць. Про це пише CambridgeLive, посилаючись на керівника спеціалізованої компанії зі зберігання вина Elite Wine Refrigeration Каллума Дулі.

За його словами, те, яким буде ваше самопочуття після вживання алкоголю, значною мірою залежить від шлункової кислоти. Тому дуже важливо правильно турбуватися про своє травлення. Експерти, наприклад, радять не їсти нічого солодкого до та після вживання вина чи іншого алкоголю. Адже вино саме по собі спричинить різке підвищення рівня цукру в крові.

Натомість, позбутися похмілля допоможуть яйця. До їхнього складу входять амінокислоти, зокрема авідин, які допомагають розщеплювати ацетальдегід. Також вони містять мінерали та корисні речовини, які налагодять роботу шлунку.

За словами фахівців, коли організм розщеплює алкоголь, починає виробляти саме таку хімічну сполуку як ацетальдегід. Вона може шкодити здоров'ю, тому завдяки яйцям організм зможе швидше відновитися.

При цьому найкраще допомагають саме сирі яйця. Їх потрібно пити натщесерце зранку після вечірки, коли відчуваєте симптоми алкогольної інтоксикації.

А якщо хоча б одне яйце випити за кілька годин або навіть під час бурхливої вечірки, можна взагалі потім не відчувати похмілля.

Допоможуть два натуральні засоби! Як позбутися цвілі і неприємного запаху у пральній машині

понеділок, 24 лютий 2025, 9:45

Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...